Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 21:42

Καθαρές πολιτικές θέσεις και αποφάσεις

Γράφτηκε από τον

Καθαρές πολιτικές θέσεις και αποφάσεις

 

Στα μεγάλα ζητήματα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να τοποθετούνται υπεύθυνα και καθαρά, δεν μπορεί να είναι όπως λέμε «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα».

Η λήψη περιοριστικών μέτρων στις συναθροίσεις και η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών προκύπτουν από την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας. Την ύπαρξη του ιού, τη λήψη μέτρων και την ανάγκη εμβολιασμού την εισηγούνται όλες οι μεγάλες επιστημονικές ενώσεις και οι παγκόσμιοι οργανισμοί. Το τι πιστεύει ένα μέρος του πληθυσμού που είτε φοβάται τις παρενέργειες των εμβολίων είτε έχει πιστέψει διάφορες τερατολογίες που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεί να καθορίζει την υπεύθυνη πολιτική. Η συντεταγμένη πολιτεία θα πρέπει να επιβάλει αυτό που ορίζουν οι κανόνες της επιστήμης και το συμφέρον συνολικά της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοικήτρια του Νοσοκομείου  Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, το ποσοστό εμβολιασμού στους ιατρούς έχει φτάσει το 85%, στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό περίπου στο 55%, ενώ εξαιρετικά χαμηλό -γύρω στο 28%- παραμένει το ποσοστό στους λοιπούς εργαζομένους του νοσηλευτικού ιδρύματος της Μεσσηνίας. Τα στοιχεία αυτά είναι εξόχως αποκαλυπτικά και δείχνουν με ανάγλυφο τρόπο το πρόβλημα και κυρίως πώς αυτό δομείται με βάση τη γνώση της κάθε ομάδας για τα πραγματικά δεδομένα.

Είναι φανερό ότι απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, δεν μπορεί να εμβολιάζονται οι γιατροί και να κάνουν τους ειδικούς οι καθαρίστριες! Κάπου υπάρχει ένα όριο. Δεν μπορείς επιπρόσθετα να λες ότι οι εσωτερικοί χώροι εστίασης είναι μόνο για εμβολιασμένους και το προσωπικό που δουλεύει σε αυτούς τους χώρους να μην είναι εμβολιασμένο. Δεν γίνεται αυτό. Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη λύση από την υποχρεωτικότητα.

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στις μονάδες υγείας, στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έπρεπε ήδη να είχε επιβληθεί. Αυτή θα έπρεπε να είναι η κριτική στην κυβέρνηση, ότι δηλαδή καθυστέρησε να πράξει το αυτονόητο σε κρίσιμες δομές για τη θωράκιση της κοινωνίας. Στην πολιτική όσοι διστάζουν και προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά του ανορθολογισμού καλλιεργώντας αυταπάτες και χαϊδεύοντας αυτιά, δεν έχουν μέλλον.