Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 21:12

Κουτοπονηριές για να καλυφθεί η αποτυχία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κουτοπονηριές για να καλυφθεί η αποτυχία

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, προκειμένου να του ζητήσει να στηρίξει την ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις  της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνάντηση ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για την Καλαμάτα η ένταξή της στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και ζήτησε την προσωπική συμβολή του πρωθυπουργού, προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

Με δυο λόγια, λαϊκά, ο δήμαρχος ζήτησε ρουσφέτι από τον πρωθυπουργό, γιατί δεν πιστεύει ότι η υπόθεση είναι ζήτημα φακέλου, αξιολόγησης και στοιχείων, αλλά …αν θέλει ο πρωθυπουργός γίνεται! Τόσο απλά και ακομπλεξάριστα, που βγάζει μάλιστα και ανακοίνωση του αιτήματος να ριχτούν οι άλλες ελληνικές πόλεις γιατί εμείς είμαστε καλύτεροι …αφού σκεφτήκαμε να ζητήσουμε το ρουσφέτι! Πρόκειται για μία εξοργιστική κίνηση, που δείχνει τον τρόπο σκέψης που θεωρεί ότι τα πάντα είναι ζήτημα πολιτικών παρεμβάσεων. Αλλά και της κουτοπόνηρης οικοδόμησης άλλοθι: Δεν θα ενταχθούμε, όχι γιατί δεν έχουμε καλή προετοιμασία, αλλά γιατί δεν μας στήριξε ο πρωθυπουργός!

Επειδή δεν μπορεί ο δήμαρχος να είναι τόσο αφελής που να θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα παρέμβει υπέρ της Καλαμάτας και ενάντια στις άλλες πόλεις, οικοδομείται προφανώς άλλοθι αποτυχίας. Γιατί ακόμα και αν έγινε μια κίνηση παρασκηνίου για να διασφαλιστεί «ο καλός λόγος», η δημοσιοποίηση καίει κάθε δυνατότητα παρέμβασης. Η πρωτοβουλία του δημάρχου δημιουργεί πρόβλημα  στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας μόλις γίνει η τελική επιλογή των πόλεων, γιατί θα έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αυτός διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Μιλάμε για έναν τραγικό πολιτικό χειρισμό που δείχνει έλλειψη αντίληψης του πώς κινείται το παιχνίδι σε πανελλήνιο αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ένταξη της Καλαμάτας στο πρόγραμμα για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις θα γίνει με βάση την αξιολόγηση του φακέλου της από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και όχι με την παρέμβαση του ενός ή του άλλου πολιτικού παράγοντα. Όποιοι νομίζουν ότι μόνο με ρουσφέτι μπορούν να ενταχθούν, καλύτερα να αποσύρουν την υποψηφιότητα και να αρκεστούν σε αυτό που γνωρίζουν καλά στον βαλκανικό Νότο.

panagopg@gmail.com

Η απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 16:36

NEWSLETTER