Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 22:55

Στους τυφλούς κυβερνά πάντα ο μονόφθαλμος!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Ο δήμαρχος Καλαμάτας με τις επιλογές διεύρυνσης στις θέσεις των αντιδημάρχων που ανακοίνωσε την Κυριακή δείχνει ότι έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στις εκλογές. Κλείνει μέτωπα του παρελθόντος διευρύνοντας την επιρροή της παράταξής του. Όλα δείχνουν ότι βασική του μέριμνα είναι να περιορίσει τις δυνατότητες να έχει απέναντί του οργανωμένη ομάδα από το χώρο της Ν.Δ. Αν το καταφέρει, σε συνδυασμό με τη δυναμική του κυβερνώντος κόμματος στη Μεσσηνία αλλά και συνολικά στη χώρα, αποκτά αναμφισβήτητο εκλογικό πλεονέκτημα. Να σημειωθεί ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι εφικτή η εκλογή με 42% από τον πρώτο γύρο.
Κάθε δημοτική αρχή έχει επιπρόσθετα το πλεονέκτημα ότι έχει δομημένο ψηφοδέλτιο σε κάθε χωριό, ενώ χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό του δήμου προχώρα σε μικροεξυπηρετήσεις που φέρνουν ψήφους. Μερικά κυβικά τσιμέντο και χαλίκι στους αγροτικούς δρόμους είναι τα καλύτερα εργαλεία πολιτικής κυριαρχίας στα χωριά. Το πρόβλημα της δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου παραμένει στην Καλαμάτα και στη μεγάλη εικόνα των εμβληματικών επιλογών. Η δημοτική αρχή δεν έχει ολοκληρώσει κανένα έργο από αυτά που παρέλαβε και δεν έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικό στην πόλη. Ακόμα και οι λακκούβες και η καθαριότητα είναι σε χειρότερο σημείο από ό,τι παλιότερα. Αν αυτές οι κραυγαλέες αδυναμίες διορθωθούν τον επόμενο χρόνο, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για οποιονδήποτε σταθεί εκλογικά απέναντι στη δημοτική αρχή.
Υπάρχουν αρκετοί που καταλογίζουν αδυναμίες και ανεπάρκεια στη δημοτική αρχή Βασιλόπουλου, δεν έχουν όμως ακόμα πρόσωπο και στρατηγική απέναντι σε αυτά που εκπροσωπεί η συγκεκριμένη πολιτική ομάδα, που διοικεί το δήμο από το 2006. Τα χρόνια είναι πολλά, αλλά εναλλακτική ομάδα δεν έχει ακόμα εμφανιστεί. Η αναβλητικότητα, οι αποσπασματικές προσωπικές στρατηγικές, αλλά και οι βαθιές αντιπάθειες δεν αφήνουν περιθώρια για να εμφανιστεί μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Σύμφωνα με το λαϊκό απόφθεγμα… στους τυφλούς κυβερνά ο μονόφθαλμος, και αυτό συμβαίνει στα δημοτικά πράγματα της Καλαμάτας. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και αν κάποιοι θέλουν να σταθούν με αξιώσεις απέναντι στη δημοτική αρχή θα πρέπει να σταματήσουν να υπνοβατούν και να βρουν αυτά που τους ενώνουν αφήνοντας στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν.

panagopg@gmail.com