Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 22:15

Δεκάρικος σε άδειες καρέκλες με τα έξοδα πληρωμένα!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η επιτυχία μιας εκδήλωσης κρίνεται από τη συμμετοχή των πολιτών. Αν μια εκδήλωση δεν προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού, αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τους διοργανωτές. Να αναζητηθούν οι λόγοι που υπάρχει περιορισμένη συμμετοχή, να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και να αποφευχθεί στο μέλλον η ίδια αποτυχία. Το τελευταίο διάστημα στην Καλαμάτα, σε πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται ή συνδιοργανώνονται από το δήμο και τις επιχειρήσεις του, επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο. Μικρό το ενδιαφέρον από το κοινό και μεγάλοι… δεκάρικοι από τους προσκεκλημένους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη την Παρασκευή το βράδυ σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας οι άδειες καρέκλες ήταν περισσότερες από τις γεμάτες. Το θέμα της εκδήλωσης εξαιρετικά σοβαρό και επίκαιρο και θα έπρεπε να υπάρχει αυξημένη συμμετοχή. Γιατί όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους πολίτες; Την ώρα μάλιστα που η πλατεία ήταν γεμάτη λόγω και της ημέρας (Black Friday) γιατί δεν κοντοστάθηκαν έστω μερικοί να δουν τι γίνεται; Υπήρχε έλλειμμα ενημέρωσης; Χρειαζόταν κάτι περισσότερο από τη φωταγώγηση του Πνευματικού Κέντρου; Ο καθένας μπορεί να δώσει από μερικές απαντήσεις στα ερωτήματα, αλλά δύσκολα θα καταλήξουμε κάπου.

Έχουμε την αίσθηση ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται για την ουσία των εκδηλώσεων, οι περισσότεροι αρκούνται στην καταγραφή ότι κάτι έγινε και αυτό τους είναι αρκετό. Εκδηλώσεις σαν αυτή φαίνεται πως γίνονται για να γίνουν. Να βγει η υποχρέωση και να εκφωνηθούν οι… δεκάρικοι. Είναι κυριολεκτικά για γέλια η εκφώνηση χαιρετισμών σε άδειες καρέκλες. Ο ένας προσκεκλημένος απευθύνει… χαιρετισμό στον άλλον και απολαμβάνει το χειροκρότημά του! Κωμωδία; Τραγωδία; Κανείς δεν ξέρει, αλλά και κανένας δεν νοιάζεται. Ενδιαφέρον πωλείται με τα πάντα πληρωμένα από το δημόσιο ταμείο. Το χρήμα… κινείται με εξασφαλισμένο χειροκρότημα!