Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 21:13

Να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δόθηκε

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Οι αλλαγές σε αντιπεριφερειάρχες και αντιδημάρχους λίγους μήνες πριν από τις εκλογές έχουν πάντα ιδιαίτερη σημασία και αξία. Οι επιλογές γίνονται πάντα με βάση την τήρηση των εσωπαραταξιακών ισορροπιών και βέβαια την ανάγκη της εκλογικής μάχης. Βγαίνει δηλαδή στο “γήπεδο” η βασική ομάδα που θα δώσει την εκλογική μάχη.

Ο βασικός αυτός κανόνας είναι προφανές ότι ισχύει και στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σχήμα της Περιφέρειας. Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μπορεί να μην έχει ανακοινώσει επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του, αλλά όλες οι κινήσεις του το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η απόφαση έχει ληφθεί και θα επισημοποιηθεί - οριστικοποιηθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές. Μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στην Τρίπολη, πριν από ένα μήνα, όλες οι κινήσεις του περιφερειάρχη δείχνουν ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Επειδή βεβαίως κάποιοι κάνουν τους ευσεβείς τους πόθους είδηση, να σημειώσουμε μόνο ότι αν κάποιος δεν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος δεν «οργώνει» μέσα στο χειμώνα όλες τις περιοχές της Περιφέρειας φροντίζοντας να είναι σε κάθε εκδήλωση. Να επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ότι η υποψηφιότητα Νίκα στην Περιφέρεια είναι δεδομένη εφόσον έχουμε επανεκλογή Μητσοτάκη.

Στην επιλογή προσώπων στον πρόσφατο ανασχηματισμό αντιπεριφερειαρχών ξεχωρίζει αυτή του Ανδρέα Τσουκαλά. Η επιλογή Νίκα σηματοδοτεί την ανανέωση. Ο Τσουκαλάς είναι νέος, φιλόδοξος και έδειξε πρόσφατα ότι δεν διστάζει να βγει μπροστά, να συγκρουστεί και να υπερασπιστεί πολιτικές. Είναι ταυτόχρονα κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. -συντονιστής οργανωτικού Πελοποννήσου- πράγμα που σημαίνει ότι ξέρει πρόσωπα και πράγματα σε κομματικό επίπεδο. Η ανανέωση είναι βασικό στοιχείο ζωής για τους πολιτικούς σχηματισμούς αλλά και την αυτοδιοίκηση. Είναι θετικό να δίνονται ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα, ώστε να αποδείξουν την αξία τους, αλλά και να “εκπαιδευτούν” για την επόμενη ημέρα. Ο Τσουκαλάς είναι ένα πρόσωπο που του δόθηκε η ευκαιρία, μένει στον ίδιο να την αξιοποιήσει θετικά για τον ίδιο και την περιοχή. Τα πάντα άλλωστε κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 21:31