Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 21:15

Αποθεώνουν την απραξία τους στον τομέα της άρδευσης

Γράφτηκε από τον

Αποθεώνουν την απραξία τους στον τομέα της άρδευσης

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Όποιος έχει την υπομονή και καθίσει και διαβάσει ολόκληρη την απάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη στο βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο για τα αρδευτικά της Μεσσηνίας, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Ε», θα καταλάβει γιατί δεν προχωρά τίποτα. Στην κυβέρνηση βρίσκονται σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν, όπου τα βλέπουν όλα να πηγαίνουν καλά και όπως πρέπει. Δεν βρίσκουν κάτι λάθος, ούτε θεωρούν ότι χρειάζεται να τρέξουν κάποια έργα με εντονότερο ρυθμό. Θεωρούν ότι από την πλευρά τους τα έχουν κάνει όλα σωστά.

Το Φιλιατρινό φράγμα μπορεί να είναι γεμάτο με νερό από το 2019 και ακόμα δεν ποτίζονται οι καλλιέργειες της περιοχής γιατί δεν υπάρχουν αρδευτικά δίκτυα, αλλά προφανώς δεν πειράζει. Κάποια στιγμή -φέτος, του χρόνου, του αλλουνού- θα γίνουν και τα δίκτυα! Τι είναι άλλωστε μερικά χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα; Καλή καρδιά και ο Μεγαλοδύναμος να έχει καλά τους άρχοντες, που έχουν γνώση και φροντίζουν για όλα! Το καταπληκτικό είναι ότι υποτίθεται πως υπάρχουν πόροι για να καλυφθούν και άλλες δράσεις για την άρδευση. Όπως δήλωσε καταληκτικά στην ομιλία του ο υφυπουργός, «περιμένουμε τις προτάσεις των δήμων και της Περιφέρειας, ώστε να ενταχθούν και να κατασκευαστούν απαραίτητα έργα για τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας σε όλη την Ελλάδα». Απορούμε γιατί περιφερειάρχης και δήμαρχοι δεν είναι σήμερα στο γραφείο του να πάρουν τα λεφτά που τους περιμένουν!
Έχουν περάσει 5 χρόνια χωρίς να καταφέρουν να κάνουν τα δίκτυα στο Φιλιατρινό φράγμα -να βάλουν δηλαδή σωλήνες για να πάει το νερό στα χωράφια- και κομπάζουν για το πόσο σημαντικά πράγματα έχουν κάνει στον τομέα της άρδευσης. Καμία συστολή και ενοχή, αλλά έπαρση αυτοθαυμασμού! Δεν δίνουν χρονοδιάγραμμα για τίποτα από τα παλιά και υποτίθεται σε εξέλιξη έργα και ζητούν δήθεν από την αυτοδιοίκηση προτάσεις για να εντάξουν νέα έργα! Δεν γνωρίζουμε αν πρέπει να γελάσουμε, να κλάψουμε ή να εξοργιστούμε. Το σίγουρο είναι ότι το δούλεμα έχει περάσει σε άλλη φάση. Είναι τόσο αφοπλιστικό, που πραγματικά δεν ξέρεις τι να κάνεις. Σε οδηγεί στην παραίτηση. Αυτός είναι και ο τελικός στόχος μιας προκλητικής επικοινωνιακής τακτικής, που αλλοιώνει τα βασικά στοιχεία της πραγματικότητας και δημιουργεί την παραλυτική αποδοχή της απόλυτης παράδοσης.

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 21:22
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Με ρυθμούς χελώνας δρόμος δεν γίνεται