Παρασκευή, 03 Μαϊος 2013 09:13

Πόλη και ποδήλατο

Γράφτηκε από τον

Πόλη και ποδήλατο

Καλοκαίριασε και τα ποδήλατα… ξεχύθηκαν για τα καλά σε όλη την Καλαμάτα. Αμέτρητα ποδήλατα σε μια ολική ανατροπή που σημειώθηκε στα δεδομένα των τελευταίων χρόνων. Από τη μια πλευρά κατασκευάστηκε ο αρτηριακός ποδηλατόδρομος, με ένα πλήθος ενστάσεων για πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την χρηστικότητά του. Από την άλλη η κρίση ήρθε να σαρώσει συνήθειες δεκαετιών και να φέρει ακόμη και στους δρόμους τα ποδήλατα. Τα δεδομένα αυτά συνέπεσαν με την ωρίμανση της ιδέας ιδιαιτέρως σε στρώματα της νεολαίας, ότι αυτό το μέσο μετακίνησης και ψυχαγωγίας μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους στην πόλη αλλά και τη ζωή της πόλης.

 

Βεβαίως μαζί με τα ποδήλατα ήρθαν και άλλα προβλήματα τα οποία κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τη στήλη αλλά και την τοπική κοινωνία. Εκεί που το ποδήλατο ήταν ζητούμενο άρχισε να γίνεται μέρος του προβλήματος καθώς ένας κουτσός ποδηλατόδρομος… δεν φέρνει την άνοιξη. Η απουσία ποδηλατικής παιδείας και η επιθετικότητα που αναπτύχθηκε στην κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια, ήρθαν να επιτείνουν τα προβλήματα που δημιουργεί η απουσία πολιτικής υποδομών για τις δύο… ποδοκίνητες ρόδες.

Εξ όσων κατά καιρούς έχουν γραφτεί συνάγεται το συμπέρασμα ότι σχεδιάζεται ένας ποδηλατόδρομος κατά μήκος της Νέδοντος αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη ο δήμος επιλέγει απλώς βολικές λύσεις και δεν χαράζει στρατηγική. Γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορεί παρά να είναι διαφορετικές οι προτεραιότητες:

1. Στην πρώτη γραμμή είναι η ανάγκη ολοκλήρωσης του ποδηλατόδρομου μέχρι το "Φιλοξένια" για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη συνύπαρξη αυτοκινήτων, πεζών και ποδηλάτων. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος της ακτής η οποία ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα αποσάθρωσης, τα οποία θα μεγαλώσουν εφόσον το τσιμέντο επεκταθεί στην αμμουδιά όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί για το τμήμα από την Ανάσταση μέχρι την Αύρας. Το ποδήλατο πρέπει να πάρει χώρο από το οδόστρωμα με ταυτόχρονα μέτρα που θα καταστήσουν υποχρεωτικά ήπια την κυκλοφορία στη Ναυαρίνου. Πρόκειται για απλή λύση την οποία η δημοτική αρχή δεν την προωθεί για λόγους που κανένας δεν έχει εξηγήσει, αλλά όλοι γνωρίζουν: Είναι ο φόβος των αντιδράσεων από τους "πελάτες" της κάλπης.

2. Ταυτοχρόνως το μεγάλο ζήτημα του δικτύου είναι η προσαγωγή στον αρτηριακό άξονα ποδηλατοδρόμων από τις γειτονιές και μάλιστα σε μεγάλους άξονες. Δυστυχώς ακόμη και σε νέους δρόμους (Κρήτης, Βασ. Γεωργίου, περιφερειακοί) δεν υπήρξε πρόβλεψη για ποδηλατόδρομους παρά το γεγονός ότι κατασκευάστηκαν σε εποχές που η συζήτηση για το θέμα αυτό ήταν έντονη.

Χωρίς παρεμβάσεις σε αυτά τα δύο κρίσιμα ζητήματα η Καλαμάτα δεν μπορεί να αξιοποιήσει ένα μοναδικό πλεονέκτημα που μπορεί να αποτελέσει και στοιχείο προσέλκυσης τουριστών.

 

Ηλίας Μπιτσάνης

ilias.bitsanis@eleftheriaonline.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ραντεβού και Ολυμπία Υποψηφιότητες και πρόγραμμα »