Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 21:17

Επικοινωνιακός μονόλογος του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας 

Γράφτηκε από τον

Επικοινωνιακός μονόλογος του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας 

 Στην πολιτική -όπως και στον πόλεμο- κερδίζει τις μάχες όποιος επιλέξει το πεδίο της σύγκρουσης και ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, αν και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα μεγάλο δώρο στο νομό, στον τομέα της επικοινωνίας τα πάει καλύτερα και από τον μετρ του είδους δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, που αποφεύγει τις κακοτοπιές προσφέροντας καθημερινά πολλές ειδήσεις στους δημοσιογράφους ώστε να μην έχουν χρόνο να ρωτήσουν αυτά που θέλουν ή να του ασκήσουν κριτική. 

Βεβαίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας διαφορετική τακτική από το δήμαρχο Καλαμάτας, προσπαθούν και μέχρι τώρα κατορθώνουν να αλλάζουν την πολιτική ατζέντα πετώντας την μπάλα στην κερκίδα ή κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα ή το θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Για παράδειγμα: Η Μεσσηνία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες αλλά οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να πείσουν τους αγρότες ότι λύθηκε το θέμα επειδή δόθηκε παράταση για τις ενστάσεις και επειδή μόνο φέτος θα πάρουν επιδότηση οι εκτάσεις που εμφανίζονται ως δασικές με βάση τις φωτογραφίες του 1945. Ομως είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι το πρόβλημα δεν έχει σχέση με το χρόνο που θα υποβληθούν οι ενστάσεις ή το κόστος τους, αλλά με τις εκτάσεις που εκχερσώθηκαν κυρίως μετά τη δεκαετία του 1950 για να φυτευτούν ελιές ή δασώθηκαν την ίδια περίοδο επειδή οι ιδιοκτήτες τους μετακόμισαν στην Αθήνα. Το πρόβλημα λοιπόν παραμένει, αλλά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τη μάχη των εντυπώσεων γιατί δεν έχει… αντίπαλο. 

Παράδειγμα δεύτερο: Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, και όχι κάποιος γραφικός θαμώνας καφενείου, χαρακτηρίζει “ψεύτη” το βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα και εκείνος “απαντά” με άρθρο στο insider.gr για τα Fake News. Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο κ. Κωνσταντινέας θεωρεί το χαρακτηρισμό “ψεύτης” συνηθισμένο, σαν τις βρισιές στα γήπεδα ή αν τον έχουν συμβουλεύσει επικοινωνιολόγοι να μην απαντήσει, αλλά σίγουρα είναι πρωτότυπο ένας βουλευτής να μένει απαθής όταν κατηγορείται δημοσίως ότι λέει ψέματα. 

 Παράδειγμα τρίτο και τελευταίο: Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, τα στελέχη του έβγαζαν πύρινους λόγους και έστελναν άρθρα εναντίον των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) καταγγέλλοντας παράλληλα όσους τάσσονταν υπέρ, ούτε λίγο ούτε πολύ είτε ως “μισθοφόρους των μονοπωλίων” είτε ως “χρήσιμους ηλίθιους του κεφαλαίου”. Τώρα που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εγκαινιάζει οδικά έργα που κατασκευάστηκαν με ΣΔΙΤ και άναψε το πράσινο φως για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, “άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει” και η Νέα Δημοκρατία βάζει αυτογκόλ καταθέτοντας ερώτηση για το έργο που υποστήριζε όταν ήταν κυβέρνηση. 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 21:19