Δευτέρα, 22 Μαϊος 2017 19:58

Παραμύθια του Νίκα από την εποχή του… Δράκου 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 Διαβάζω στο ρεπορτάζ του συνάδελφου Γιάννη Σινάπη: «Ο κ. Νίκας είπε πως:  "Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν και τώρα υπάρχουν ρουσφέτια" και όσον αφορά τον ίδιο και την αναφορά του υπουργού σε δήμαρχο, ανέφερε: "Προσωπικά είμαι αντίθετος με τα ρουσφέτια"». 

Ενστικτωδώς το βλέμμα μου πέφτει στο ημερολόγιο και βεβαιώνομαι ότι δεν έχουμε… Πρωταπριλιά. Σκέφτηκα λοιπόν να γράψω για την εποχή που οι εργαζόμενοι με stage στο Δημαρχείο της Καλαμάτας δεν έβρισκαν καρέκλα για να κάτσουν, αλλά ξαναδιαβάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα αντιλήφθηκα ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα ρουσφέτια που έκαναν πίσω από την πλάτη του οι βουλευτές της Μεσσηνίας. Τότε συνειδητοποίησα πόσο μεγάλος πολιτικός είναι ο κ. Νίκας που καταφέρνει να κάνει καριέρα χωρίς ρουσφέτια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τριγύρω του έχουν ανέβει την κομματική ιεραρχία κάνοντας συνεχώς ρουσφέτια. 

Για μια στιγμή μάλιστα τον λυπήθηκα και σκέφτηκα να τον πάρω τηλέφωνο για να του εκφράσω τη συμπαράστασή μου ώστε να πάρει θάρρος και να συνεχίσει να πολιτεύεται και τα επόμενα χρόνια χωρίς ρουσφέτια. Φοβήθηκα όμως μη νομίσει ότι θέλω να μου κάνει καμιά χάρη και μου κλείσει το τηλέφωνο, όπως έχει κάνει και στους βουλευτές όταν του ζητούν μια μικροεξυπηρέτηση. Φαντάζομαι ότι ακόμα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να του ζητήσει κάποιο ρουσφέτι, ο κ. Νίκας θα κάνει την καρδιά του πέτρα και θα του αρνηθεί. Από σεβασμό μόνο στον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη δεν κλείνει ο δήμαρχος το τηλέφωνο, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει υποκύψει στα αιτήματα που του έχει υποβάλει ο πρώην πρωθυπουργός. 

Εννοείται ότι ο κ. Νίκας δεν έκανε χατίρι ούτε στον Αντώνη Σαμαρά όταν ο τελευταίος ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός. “Δεν γίνεται κύριε πρόεδρε, μην επιμένεις” έλεγε συνεχώς ο κ. Νίκας παραμένοντας σταθερός στις αρχές της αξιοκρατίας που υπηρετεί εδώ και πολλές δεκαετίες. 

Τι γράφω; Απλώς συνεχίζω με άλλα λόγια τα παραμύθια του Νίκα που κρατούν από την εποχή του… Δράκου. Κατά τα άλλα: Ο γάιδαρος όχι μόνο πετάει, αλλά σπάει και το φράγμα του ήχου. Οταν προσγειωθεί, θα συζητήσουμε σοβαρά τόσο για το πελατειακό κράτος που χρεοκόπησε την ελληνική οικονομία όσο και για τους πολιτικούς που ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους γιατί δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 19:22