Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 19:58

Νόμοι κουρέλια στους δρόμους της Ελλάδας 

Γράφτηκε από τον

Νόμοι κουρέλια στους δρόμους της Ελλάδας 

Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των ανασφάλιστων οχημάτων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Οσοι έχουν πληρώσει πρόστιμο και ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, θα τους επιστραφεί το ποσόν του προστίμου, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές. 

Ερώτηση πρώτη και αναπάντητη (για αυτονόητους λόγους) πριν σχολιάσουμε τα νέα κατορθώματα της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού: Πώς ονομάζονται οι συνεπείς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που πληρώνουν ασφάλιστρα ενώ τουλάχιστον 1 εκατομμύριο οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους δρόμους; 

Προσωπικά πάντως αισθάνομαι απογοήτευση και οργή κάθε φορά που εκπληρώνω με την ψυχή στο στόμα και εντός της προθεσμίας τις οικονομικές μου υποχρεώσεις, ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση επιβραβεύει τους ασυνεπείς δίνοντας συνεχείς χρονικές παρατάσεις. Ειλικρινά πιστεύω ότι μεταξύ άλλων η  Ελλάδα θα αλλάξει όταν δεν θα ξαναδοθεί καμία παράταση τόσο για την αποπεράτωση των έργων όσο και την πληρωμή των υποχρεώσεων. 

Από εκεί και πέρα η κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων στους δρόμους είναι ένα διαρκές έγκλημα που διέπραξαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Συγκεκριμένα το υπουργείο είτε λεγόταν “Δημόσιας Τάξης” είτε “Προστασίας του Πολίτη” έκανε τα στραβά μάτια αφήνοντας ανεξέλεγκτη την κατάσταση στους δρόμους, με πρόσχημα την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων. 

Την ίδια ώρα οι διοικητές της Τροχαίας, για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους και εξασφαλισμένες ψήφους όταν αποστρατευτούν και θέσουν υποψηφιότητα, εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας και κάνουν δημόσιες σχέσεις αντί για ελέγχους στους δρόμους. Ετσι φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται απολύτως φυσιολογική η κυκλοφορία στους δρόμους ανασφάλιστων οχημάτων και αυτοκινήτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να “νομιμοποιηθεί” η παράβαση του κόκκινου σηματοδότη και η αντίθετη πορεία σε μονόδρομο. Με την παράνομη στάθμευση καλύτερα να μην ασχοληθούμε γιατί θα πάει τζάμπα το… μελάνι, αφού όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο πάρκινγκ. 

Θα μου πείτε: Ετσι κι αλλιώς τζάμπα πηγαίνει το μελάνι όσο στην πολιτική κυριαρχούν οι λαϊκιστές που διαλαλούν ότι ο λαός είναι πάνω από τους θεσμούς και ότι αυτοί φυσικά είναι οι μόνοι γνήσιοι εκπρόσωποί του. Τι να κάνουμε; Εχω και εγώ ένα κουσούρι: Πιστεύω στο Κράτος Δικαίου. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 13:34