Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 19:57

Λες να είναι διαπλεκόμενος και  ο μπατζανάκης του συμπέθερου; 

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Την προηγούμενη δεκαετία κάθε καλοκαίρι στην “Ε” δεχόμασταν αρκετά τηλεφωνήματα από ντόπιους και επισκέπτες που ενώ έπιναν τα μεσημεριανά ούζα τους στην παραλία της Καλαμάτας, αναστατώνονταν από την ξαφνική εμφάνιση ενός καρχαρία.

Εννοείται ότι μετά από την τυπική δημοσιογραφική έρευνα καταλήγαμε εύκολα στο συμπέρασμα πως ο καρχαρίας ήταν… όραμα καλοκαιρινού μεσημεριού που οφειλόταν στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ότι εμφανίζεται συνήθως όταν από το πιάτο του μεζέ εξαφανιστούν οι σαρδέλες.  

Αυτή τη δεκαετία, προφανώς επειδή μειώθηκε η κατανάλωση ούζου εξαιτίας της κρίσης, περιορίστηκε και η εμφάνιση… καρχαριών στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Πολλαπλασιάστηκαν όμως οι πληροφορίες για σπασμένο αγωγό που μολύνει τον Μεσσηνιακό αλλά κρατιέται κρυφό από τις αρχές και το διαπλεκόμενο Τύπο για να μην φύγουν οι τουρίστες. Ετσι λοιπόν και φέτος, άλλες φορές ο κουνιάδος του μπατζανάκη άκουσε από μια συζήτηση για σπασμένο αγωγό ακαθάρτων της ΔΕΥΑΚ και άλλες φορές η συνυφάδα του συμπέθερου που δουλεύει σε βενζινάδικο άκουσε για σπασμένο αγωγό πετρελαίου στη Δυτική Παραλία. Οι θεωρίες συνωμοσίας κάνουν καθημερινά το γύρο της παραλίας και συχνά φθάνουν μέχρι και τα δημοσιογραφικά γραφεία ως ανεξακρίβωτες πληροφορίες. 

Συνήθως, πίσω από τις φρέσκες θεωρίες συνωμοσίας δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από την απογοήτευση των λουόμενων κάθε φορά που βλέπουν την παραλία της Καλαμάτας αναστατωμένη από τα κύματα του νοτιά που πιάνει καθημερινά λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και κρατά μέχρι το απόγευμα. Εννοείται ότι τόσο το πρωί όσο και το βράδυ η θάλασσα στην παραλία είναι “λάδι” και διάφανη σαν κρύσταλλο. Θα μου πείτε: Δεν έχει ποτέ ακαθαρσίες η θάλασσα της Καλαμάτας; Φυσικά και έχει, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πολλές περιοχές του Μεσσηνιακού Κόλπου δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός για τις αποχετεύσεις. 

Γενικώς όμως η παραλία της Καλαμάτας δεν έχει μολυνθεί ούτε από αγωγό ακαθάρτων, ούτε από αγωγό πετρελαίου. Επίσης δεν έχει ούτε καρχαρίες ούτε κροκόδειλους. Αντιθέτως έχει πολλούς λουόμενους που είναι έτοιμοι να πιστέψουν όχι μόνο ότι η ελληνική οικονομία θα σωθεί επειδή κάποιος πούλησε αρχαιοελληνική διαστημική τεχνολογία στις ΗΠΑ αλλά και ότι στον Μεσσηνιακό έσπασε αγωγός πετρελαίου και δεν το φωτογράφισε ο μπατζανάκης του συμπέθερου για να πάρει likes στο Facebook. Λες να είναι διαπλεκόμενος και ο μπατζανάκης; 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 19:06