Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 19:59

«Δεν είμαστε ικανοί για τίποτα σπουδαιότερο»

Γράφτηκε από τον

«Δεν είμαστε ικανοί για τίποτα σπουδαιότερο»

 

Ωρα 4 χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα: Ενα αυτοκίνητο που κινείται δυτικά στην 23ης Μαρτίου κάνει αναστροφή πριν από τη γέφυρα του Νέδοντα, και πριν προλάβεις να κάνεις το... σταυρό σου στρίβει δεξιά στον πεζόδρομο της Αριστομένους και τον κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα. 

Οταν τέτοιες παρανομίες γίνονται στο κέντρο της πόλης -και μάλιστα καθημερινά- χωρίς να τιμωρηθεί κανένας, είναι απόλυτα φυσιολογικό όχι μόνο να αποθρασύνονται οι παράνομοι, αλλά και να αναρωτιούνται οι νομοταγείς πολίτες για ποιο λόγο να τηρούν τους νόμους όταν η Πολιτεία δεν τους προστατεύει.  

Ετσι λοιπόν, εδώ και πολλά χρόνια οι πολίτες αναρωτιούνται: «Πού είναι η Τροχαία;». Και οι εκάστοτε διοικητές απαντούν: «Δεν έχουμε το προσωπικό που απαιτείται για περιπολίες στους δρόμους». 

Αν κάποιος τολμήσει να ρωτήσει: «Πώς να βρεθεί προσωπικό όταν οι μισοί αστυνομικοί συνταξιοδοτούνταν στα 45 και οι αξιωματικοί στα 55;» θα κατηγορηθεί για πρακτοριλίκι της τρόικας και γερμανοτσολιαδισμό, όποτε δεν έχει κανένα νόημα να συνεχιστεί η συζήτηση. 

Ούτε φυσικά έχει κανένα νόημα να ρωτήσουμε πόσες χιλιάδες τροχονόμοι χρειάζονται άραγε για να γίνει μια σωστή αστυνόμευση των δρόμων, ούτε ποια θα είναι η σχετική δαπάνη μισθοδοσίας τους -  γιατί τα επόμενα 100 χρόνια είναι αδύνατον να αυξηθεί το ΑΕΠ τόσο πολύ, ώστε να καλυφθούν όλες οι θέσεις εργασίας που προβλέπουν τα κιμπάρικα οργανογράμματα των δημόσιων οργανισμών. 

Θα κυριαρχεί λοιπόν η ανομία στους δρόμους της Ελλάδας; Η απάντηση, αγαπητέ μου αναγνώστη, είναι αυτονόητη: Ναι, στους ελληνικούς δρόμους θα βασιλεύει για πολλά χρόνια ακόμα η ανομία, επειδή οι πολιτικοί και τα κόμματα δεν θέλουν η Ελλάδα να γίνει κράτος δικαίου. Και μη μου πει κανένας φυλοκυβερνητικός ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να θεραπεύσει όλα τα τρωτά μέσα σε λίγους μήνες, γιατί τα ίδια έλεγαν και οι προηγούμενοι και οι προπροηγούμενοι, κι έτσι χάσαμε μισό αιώνα ψηφίζοντας ανεφάρμοστους νόμους. 

Και μη με ρωτήσει επίσης κανένας γιατί ασχολούμαι με το αυτοκίνητο που πέρασε τον πεζόδρομο και δε γράφω για κάτι... σπουδαιότερο, γιατί θα απαντήσω (προβοκατόρικα, έτσι για να σπάσουν τα νεύρα όσων πετάνε την μπάλα στην κερκίδα) με τα λόγια του Θεόδωρου Πάγκαλου - ο οποίος σε αντίστοιχη ερώτηση απάντησε: «Ναι, αγαπητοί φίλοι. Αφού δεν είμαστε ικανοί για τίποτα σπουδαιότερο...».

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 18:25