Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 13:48

Με ρυθμό χελώνας η έρευνα για τον "κοριό"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Με ρυθμό χελώνας η έρευνα για τον "κοριό"

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η έρευνα στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, στις 20 Μαρτίου, κρατώ μικρό καλάθι για τα αποτελέσματά της - καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, εξαιτίας της αστυνομικής εφόδου να χάθηκε η μοναδική ευκαιρία που υπήρχε για την εύρεση των ενόχων.

Συγκεκριμένα, καθώς η εύρεση ενός πομπού στον υπολογιστή της κ. Αλειφέρη δεν ενοχοποιεί από μόνη της κανέναν, πιστεύω ότι χάθηκε η ευκαιρία να βρεθεί ο δέκτης των υποκλοπών, που θα οδηγούσε στους ενόχους.

Με απλά λόγια: Δεν ξέρω γιατί η αστυνομική έρευνα σταμάτησε στον υπολογιστή της κ. Αλειφέρη και δεν συνεχίστηκε στα υπόλοιπα γραφεία προκειμένου να βρεθεί ο δέκτης, καθώς ο πομπός, σύμφωνα με όλες τις μέχρι τότε υπάρχουσες ενδείξεις, είχε μικρή εμβέλεια εκπομπής. Ούτε ξέρω γιατί δεν προηγήθηκε παρακολούθηση και παγίδευση του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη ώστε να συλληφθούν επ' αυτοφώρω οι ένοχοι. Κανένας μας δεν γνωρίζει ούτως ή άλλως αν έχει γίνει κάποια άλλη έρευνα -όπως για παράδειγμα αν έχουν καταγραφεί τηλεφωνικές συνομιλίες υπόπτων- ή αν έγινε απλώς μια έφοδος που κατέστρεψε περισσότερα στοιχεία από όσα εντόπισε.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι από την ημέρα της εφόδου έχουν περάσει 2,5 μήνες, χωρίς να έχει εκδοθεί κανένα πόρισμα από τις αρχές που ελέγχουν τον υπολογιστή της κ. Αλειφέρη. Η καθυστέρηση αυτή λειτουργεί υπέρ της περιφερειακής αρχής, καθώς της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητεί ανοιχτά αλλά και με υπονοούμενα την καταγγελία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Απριλίου η περιφερειακή αρχή επιχείρησε να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο "κοριός" στον υπολογιστή είχε μπει από την εποχή του... Δράκου. Η προσπάθεια εκείνη έπεσε στο κενό όταν η κ. Αλειφέρη απέδειξε πως ο συγκεκριμένος υπολογιστής τοποθετήθηκε στο γραφείο της μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της, η έρευνα για τον "κοριό" πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, αφού οποιαδήποτε καθυστέρηση από εδώ και πέρα απλώς μολύνει περισσότερο τον βαριά τραυματισμένο θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 13:19

NEWSLETTER