Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 19:18

Από πού και πώς πάνε για την Αρχαία Μεσσήνη;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)
Από πού και πώς πάνε για την Αρχαία Μεσσήνη;

 Το αρχαιολογικό πάρκο της Αρχαίας Μεσσήνης έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας.

Η συνεισφορά του στην ανάδειξη του προορισμού Μεσσηνία μπορεί αβίαστα να χαρακτηριστεί ισάξια με την επένδυση της TΕΜΕΣ στην Costa Navarino, με την καθιέρωση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ως πύλης εισόδου για την Πελοπόννησο, και με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Α7 που έβγαλε το νομό από την απομόνωση.

Αυτό μας θυμίζει με κάθε ευκαιρία ο καθηγητής Πέτρος Θεμέλης, καλώντας παράλληλα την Πολιτεία και τους πολιτικούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο αρχαιολογικό πάρκο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Σε ένα κανονικό κράτος, όχι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και οι επιχειρηματίες του νομού θα επένδυαν χρόνο και χρήματα στην Αρχαία Μεσσήνη, υιοθετώντας τις προτάσεις του κ. Θέμελη που αποδεδειγμένα έχει παραγάγει σημαντικότατο έργο.

Στην Ελλάδα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες δεν έχουν δυστυχώς καταθέσει καμία κοστολογημένη πρόταση με σαφές χρονοδιάγραμμα για την περαιτέρω αναβάθμιση και αξιοποίηση της Αρχαίας Μεσσήνης. Θα μου πείτε: Και αν κατέθεταν πρόταση θα την υλοποιούσαν; Ή θα έμενε στα χαρτιά όπως οι υποσχέσεις του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για βελτίωση της 7ης επαρχιακής οδού που οδηγεί σήμερα στην Αρχαία Μεσσήνη;

Ειλικρινά δεν τρέφω αυταπάτες. Αλλά είναι τουλάχιστον τραγικό, τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα ο κ. Θέμελης να απευθύνει έκκληση στους αρμοδίους για να διορθωθεί η "παραπλανητική οδική σήμανση"!Γράφει χαρακτηριστικά ο καθηγητής στην επιστολή του: "Ο ερχόμενος εξ Αθηνών επισκέπτης χάνει το δρόμο και τον προσανατολισμό του, εξαπατημένος από λανθασμένες πινακίδες".

Στη συνέχεια ο κ. Θέμελης, επισημαίνοντας την "απουσία λεωφορειακής σύνδεσης από Καλαμάτα και νέα Μεσσήνη προς την Αρχαία Μεσσήνη", φωτίζει ουσιαστικά μία από τις δεκάδες αιτίες που κρατούν υπανάπτυκτη τη Μεσσηνία.   

Θα κλείσω με τα λόγια του καθηγητή, ελπίζοντας οι ψηφοφόροι να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους: "Τα βαρίδια που αποτρέπουν ή καθυστερούν τις εξελίξεις είναι σε γενικές γραμμές: Η απουσία αναγνώρισης της μεγάλης οικονομικής αξίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η τροχοπέδη της διαρκώς διογκούμενης γραφειοκρατίας. Η προβαλλόμενη έλλειψη πόρων εκ μέρους των νέων δήμων και της Περιφέρειας. Η απουσία μακροπρόθεσμου προγραμματισμού για φλέγοντα θέματα, όπως χωματερές, απόβλητα, ανακύκλωση, μόλυνση του περιβάλλοντος, δημόσια υγεία, πυρασφάλεια, πόροι".

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 19:20

NEWSLETTER