Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 13:32

Παράπλευρες απώλειες της απλής αναλογικής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Παράπλευρες απώλειες της απλής αναλογικής

Ο κατακερματισμός του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας εξαιτίας της απλής αναλογικής στερεί από τις παρατάξεις το επικοινωνιακό πλεονέκτημα που απολάμβανε στο παρελθόν ο μικρός αριθμός συνδυασμών, που είχε επιτύχει να εκλέξει συμβούλους στο σύστημα των δύο γύρων.

Στο παρελθόν ακόμα και οι πολύ μικρές παρατάξεις είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις απόψεις τους τόσο στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων όσο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σήμερα όμως οι 10 παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αδυνατούν να προβάλουν τις απόψεις τους ακόμα και όταν αυτές είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ή πρωτότυπες.

Για να είμαι ειλικρινής, ομολογώ ότι και εγώ κουράστηκα διαβάζοντας στο ρεπορτάζ της "Ε" τις απόψεις οκτώ παρατάξεων για την προοπτική δημιουργίας νεκροταφείου στο Νέδοντα, αν και το θέμα κάθε άλλο παρά αδιάφορο ήταν. Φαντάζομαι ότι ο μέσος αναγνώστης, που έτσι και αλλιώς δεν έχει τα ίδια ενδιαφέροντα και την υπομονή ενός επαγγελματία δημοσιογράφου, θα παρέλειψε μεγάλες παραγράφους και ίσως να μην διάβασε τις πιο εύστοχες παρατηρήσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιοι να μην αντιλήφθηκαν ότι δύο παρατάξεις (προφανώς για τους δικούς της λόγους η καθεμία) δεν πήραν θέση για το θέμα.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν οι επικεφαλής των παρατάξεων έχουν αντιληφθεί το επικοινωνιακό έλλειμμα και τον κίνδυνο αποκοπής των συνδυασμών τους από την κοινωνία. Ξέρω όμως ότι το πρόβλημα δεν ξεπερνιέται ούτε με συνεντεύξεις ούτε με δελτία Τύπου, αφού κανένας αναγνώστης, ακροατής ή τηλεθεατής δεν πρόκειται να μπει στον κόπο να παρακολουθήσει επικοινωνιακό μαραθώνιο έκθεσης απόψεων από 10 παρατάξεις. Ποιοι θα καλύψουν την πολιτική σιωπή; Μα φυσικά οι "ντενεκέδες" που βροντούν μέρα - νύχτα στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο τα likes του διψασμένου για θόρυβο κοινού.

Δεν έχω καμία διάθεση να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις όσων θέσπισαν ή όσων πίστεψαν την απλή αναλογική. Αναρωτιέμαι μόνο πότε θα ανοίξει η συζήτηση για τις παράπλευρες απώλειες της απλής αναλογικής και αν οι ντενεκέδες θα στοχοποιήσουν πρώτα τα κόμματα ή τους επικεφαλής των συνδυασμών που τους εμπιστεύτηκαν μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 13:32

NEWSLETTER