Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 12:33

Πάρκινγκ με ΣΔΙΤ στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Επειδή η νέα δημοτική αρχή φαίνεται ότι αναζητά λύσεις για την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, καλό είναι να υπενθυμίσουμε την πρόταση που έχει διατυπώσει η στήλη αυτή από το 2015, για κατασκευή πάρκινγκ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου μέσω ΣΔΙΤ.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, στο άρθρο με τίτλο "Η αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης" έγραφα: "Θα απαιτηθεί ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης που μπορεί να δημιουργηθεί μόνο στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου, που έχει πάψει να εξυπηρετεί τις αθλητικές ανάγκες της πόλης εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι το νέο αθλητικό κέντρο στην Αγία Τριάδα θα πρέπει να γίνει με ΣΔΙΤ, και ο ιδιώτης να πάρει ως αμοιβή την εκμετάλλευση του πάρκινγκ που θα δημιουργηθεί στο υπάρχον Δημοτικό Στάδιο".

Στις 16 Φεβρουαρίου 2017, στο άρθρο με τίτλο "Παραλία δεν είναι μόνο η Ναυαρίνου", σημείωνα και πάλι: "Εχω προτείνει επανειλημμένως να κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης νέο στάδιο στην Αγία Τριάδα (που είναι και κοντά στον κόμβο του Καρέλια στον περιφερειακό της πόλης) και για αμοιβή στον παραχωρησιούχο να δοθεί η μακροχρόνια εκμετάλλευση πολυώροφου πάρκινγκ που θα δημιουργηθεί στο σημερινό Δημοτικό Στάδιο".

Στις 25 Ιουλίου 2019, στο άρθρο με τίτλο "Η αλήθεια των αριθμών αποκαλύπτει τη γύμνια" ανέφερα και πάλι το συγκεκριμένο θέμα: «Από τις στήλες της "Ε" έχω επιχειρηματολογήσει πολλές φορές για τη δημιουργία εμπορικής ζώνης στην παραλία της Καλαμάτας, μέσω πεζοδρομήσεων στο τμήμα που εκτείνεται μεταξύ Φαρών, Ναυαρίνου, Αύρας και Κρήτης. Αλλες τόσες φορές έχω γράψει ότι το πρόβλημα της στάθμευσης στην ίδια περιοχή μπορεί να λυθεί μόνο αν το Δημοτικό Στάδιο μετατραπεί σε τριώροφο πάρκινγκ μέσω ΣΔΙΤ, αφού ο παραχωρησιούχος κατασκευάσει νέο σύγχρονο στάδιο σε περιοχή της Καλαμάτας με εύκολη πρόσβαση στον περιφερειακό και άνετους χώρους στάθμευσης».

Εννοείται ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω ακούσει ούτε έχω διαβάσει άλλη ουσιαστική πρόταση για τη λύση του προβλήματος στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας. Εννοείται επίσης ότι αν δεν κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ πολυώροφο πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο, η κατάσταση απλώς θα χειροτερεύει διώχνοντας τους επισκέπτες για... άλλες παραλίες.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 12:41