Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 21:42

Ελεγχόμενη στάθμευση σε κέντρο και παραλία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελεγχόμενη στάθμευση σε κέντρο και παραλία

Δεν χρειάζεται να είσαι συγκοινωνιολόγος για να διαπιστώσεις ότι στην Αριστομένους και στα πάρκινγκ του Νέδοντα υπάρχουν πάντα κενές θέσεις στάθμευσης επειδή είναι επί πληρωμή, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Καλαμάτα επικρατεί χάος από όσους παρκάρουν τα οχήματά τους και... ξεχνάνε να τα μετακινήσουν.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι το ίδιο χάος επικρατούσε και στην οδό Αριστομένους πριν εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση, καθώς δεν ήταν λίγοι οι καταστηματάρχες που στάθμευαν το αυτοκίνητό τους έξω από το μαγαζί τους και στη συνέχεια διαμαρτύρονταν επειδή δεν έβρισκαν πάρκινγκ οι πελάτες τους. Το ίδιο υποπτεύομαι πως κάνουν σήμερα και πολλοί καταστηματάρχες της οδού Ναυαρίνου, που διαμαρτύρονται σε κάθε ευκαιρία για το έλλειμμα θέσεων στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη.

Σε αντίθεση όμως με την επικρατούσα άποψη, η Καλαμάτα διαθέτει περισσότερες θέσεις στάθμευσης από όλες τις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας, όπως και μεγάλους δρόμους που μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα οχήματα από όσα φιλοξενούν σήμερα. Δυστυχώς όμως καμία παράταξη, και κυρίως καμία δημοτική αρχή, δεν δείχνει διάθεση να προτείνει την εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης τόσο στο κέντρο της Καλαμάτας όσο και στην παραλιακή ζώνη. Ουσιαστικά δεν χρειάζεται συγκοινωνιακή μελέτη για να εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση νοτίως της Κρήτης και στο κέντρο μεταξύ των οδών Τζάνε, Παλαιολόγου, Ακρίτα, Πλάτωνος, Μακεδονίας και Αρτέμιδος.

Εννοείται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι αυτών των περιοχών ελεγχόμενης στάθμευσης θα σταθμεύουν δωρεάν με κάρτα σε ακτίνα 100 μέτρων από το σπίτι τους. Εννοείται επίσης ότι πρέπει να αναζητηθούν ψηφιακές λύσεις, τόσο για τη χρονομίσθωση των θέσεων όσο και για τον έλεγχο του παρκαρίσματος, αφού η κάρτα που χρησιμοποιείται τώρα είναι αδύνατον να ελεγχθεί από τη Δημοτική Αστυνομία σε τόσο μεγάλη έκταση.

Σε κάθε περίπτωση, η ελεγχόμενη στάθμευση ουσιαστικά δεν στρέφεται κατά του αυτοκινήτου, αφού βάζει τάξη στο χάος που εμποδίζει τις γρήγορες μετακινήσεις στο κέντρο και την παραλιακή ζώνη. Οποιος διαφωνεί δεν έχει παρά να κάνει μια εκδρομή σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου, για να διαπιστώσει ότι ο… τζάμπας εμποδίζει τόσο την κυκλοφορία όσο και τη στάθμευση.

(Σ.Σ Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση στις 2 Σεπτεμβρίου 2020)

Θανάσης Λαγός

lathanasis@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 21:52

NEWSLETTER