Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 12:26

Λεφτά για το Αεροδρόμιο ή για μονές και ξωκκλήσια;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)
Λεφτά για το Αεροδρόμιο ή για μονές και ξωκκλήσια;

Το υπουργείο Υποδομών, απαντώντας πέρσι τον Αύγουστο σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, αναφέρει για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας τα εξής:

«Έπειτα από αίτημα της ΥΠΑ, έχει γίνει παραχώρηση εκτάσεων εμβαδού 32 στρεμμάτων περίπου από το ΓΕΑ στην ΥΠΑ, για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, για την εξυπηρέτηση στάθμευσης ελαφρών αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας, καθώς και για την κάλυψη αναγκών στάθμευσης των Σχολών Χειριστών αεροσκαφών, μέχρι την κατασκευή του νέου δαπέδου στάθμευσης. Η ζητούμενη έκταση βρίσκεται βορείως και νοτίως του λοξού τροχοδρόμου που συνδέει τον παράλληλο τροχόδρομο με το υφιστάμενο δάπεδο στάθμευσης. Η επέκταση του δαπέδου θα εξυπηρετεί τη στάθμευση επί πλέον 4 – 5 μεγάλων αεροσκαφών ή περίπου 7 θέσεων αεροσκαφών μικρότερου τύπου. Η μελέτη είχε εκτιμώμενο προϋπολογισμό 2,7 εκατ. ευρώ περίπου».

Εννοείται ότι αυτή η προσωρινή αύξηση των θέσεων στάθμευσης θα απογειώσει το Αεροδρόμιο. Όμως κανένας φορέας δεν δίνει 2,7 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, ενώ σπαταλιούνται δεκάδες εκατομμύρια για αναπλάσεις πλατειών και επισκευές στεγών σε μονές και ξωκκλήσια. Εννοείται επίσης ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια έχουν τα χρήματα που απαιτούνται, αλλά δεν τα διαθέτουν και πετούν η μία το μπαλάκι στην άλλη, επειδή επιλέγουν να χρηματοδοτήσουν πιο ψηφοθηρικά έργα.

Οι συλλογικοί φορείς του τουρισμού (ξενοδόχοι, εστιάτορες κ.λπ.) και το Επιμελητήριο έχουν άραγε άποψη για το θέμα ή ενδιαφέρονται μόνο για την επιστρεπτέα;

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER