Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 18:40

Η χειρότερη εμφάνιση της παράταξης Νίκα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Τη χειρότερη εμφάνισή της έκανε την Παρασκευή η περιφερειακή αρχή, στην ειδική συνεδρίαση για τη μετακίνηση των μαθητών ΑΜΕΑ.

Η παράταξη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ταμπουρώθηκε πίσω από το γράμμα του νόμου, που ορίζει ότι σε κανονικές υγειονομικές συνθήκες επιτρέπεται η μετακίνηση έως 4 μαθητών ΑΜΕΑ με ένα ταξί, αγνοώντας παντελώς το πνεύμα του νομοθέτη που για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό απαγορεύει τη μετακίνηση περισσότερων από 2 ατόμων με το ίδιο ταξί.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν η παράταξη του κ. Νίκα πιέστηκε από την κυβέρνηση να μείνει άκαμπτη, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή της επερώτησης των 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα. Ούτε ξέρω αν τέθηκε θέμα συνοχής της, μετά την παραίτηση της συμβούλου Μαργαρίτας Σπυριδάκου από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Αυτό που ξέρω είναι ότι είδα μια παράταξη χωρίς μέλλον και ότι άκουσα κωμικοτραγικά επιχειρήματα, που δεν πείθουν ούτε τους πιο φανατικούς οπαδούς της.

Σε κάθε περίπτωση είναι ανήκουστο (για να μη γράψω καμιά βαρύτερη λέξη και καταλήξουμε στα δικαστήρια) το να... ακούς τον πρόεδρο του Σώματος και γιατρό Μανώλη Σκαντζό να προτείνει τον εμβολιασμό των μαθητών ΑΜΕΑ. ενώ όλοι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για ανηλίκους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι καφενείο για να λέει ο καθένας ό,τι κατεβάσει η κούτρα του. Είναι το ανώτατο αιρετό όργανο της Πελοποννήσου – και η περιφερειακή αρχή οφείλει να προασπίσει το θεσμό, αντί να εκθέτει ανεπανόρθωτα τα μέλη της.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός