Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 21:13

Ντροπιαστική σελίδα για την Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον

Ντροπιαστική σελίδα για την Πελοπόννησο

Αναμφισβήτητα η επανεμφάνιση της τουριστικής σελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καλύπτει την τρύπα που είχε προκληθεί στον ψηφιακό χάρτη και για αυτό ήταν αναγκαία.

Αναμφισβήτητα επίσης ο χειρότερος εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε όσοι ασκούμε κριτική στα έργα του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα.

Δυστυχώς όμως όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να βρω... ελαφρυντικά για το περιεχόμενο της mythicalpeloponnese.gr, που δημιουργήθηκε πρόχειρα και προφανώς από ανθρώπους που όχι μόνο δεν γνωρίζουν την Πελοπόννησο αλλά δεν γνωρίζουν ούτε καν τα μνημεία και τα προϊόντα της Περιφέρειας. Αν τα γνώριζαν όλα αυτά δεν θα ενέτασσαν τους Αγίους Αποστόλους της Καλαμάτας στα... μοναστήρια, ούτε θα άφηναν τα μεσσηνιακά οινοποιεία εκτός των "∆ρόμων του Κρασιού". Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πόσοι ταξιδιώτες θα χαρακτήριζαν City την Κυπαρισσία και την Πύλο, αλλά είμαι απολύτως βέβαιος ότι αν ρωτούσαν το ΙΝΣΕΤΕ θα τους έδινε τον σωστό ορισμό του City Break και δεν θα ενέτασσαν τα δημοφιλή μεσσηνιακά ημιαστικά κέντρα σε αυτή την κατηγορία. Ούτε ξέρω πόσοι ταξιδιώτες έχουν υπομονή να ψάξουν σε άλλες ιστοσελίδες να αγοράσουν ηλεκτρονικό εισιτήριο για τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά είμαι επίσης βέβαιος ότι μπορεί να υπάρχει σχετική σύνδεση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση, εγώ σταμάτησα την περιήγησή μου στη mythicalpeloponnese.gr όταν έφτασα στην κατηγορία Προϊόντα και ανακάλυψα ότι η Πελοπόννησος παράγει μόνο ρόδια Ερμιόνης, πορτοκάλια Αργολίδας, ελαιόλαδο Λυγουριού, γκόκες και αργείτικα πεπόνια και βερίκοκα. Οι άνθρωποι δεν μπήκαν καν στο κόπο να ψάξουν τα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα.

Κάπου εδώ θα σταματούσα τη... μετάδοση και θα ζητούσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι δυσφημούν την Πελοπόννησο, αλλά υπάρχουν και χειρότερα, καθώς η ιστοσελίδα αναφέρει επί λέξει στην ενότητα Πρόσβαση: "Σημαντικότερη πύλη εναέριας εισόδου στην Ελλάδα είναι το ∆ιεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η Πελοπόννησος εξυπηρετείται και από τον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας". Ούτε καν το όνομα του αεροδρομίου "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" δεν γράφουν οι αθεόφοβοι.

Ντροπή! Τίποτα άλλο

Σ.Σ Πολλά από τα λάθη και τις παραλείψεις που επισημάνθηκαν διορθώθηκαν μετά τη δημοσίευση του άρθρου στην έντυπη έκδοση της "Ε". Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα γιατί η επιλογή του περιεχομένου προφανώς έγινε πρόχειρα και βιαστικά

latnanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 10:02