Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 11:52

Τα στρέμματα της παρακμής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)
Τα στρέμματα της παρακμής

Το 2014 δεξιοί και αριστεροί οπαδοί της θεωρίας του λεφτόδεντρου ξεσηκώθηκαν για να μην παραχωρηθούν σε ιδιώτη τα 49 παραθαλάσσια στρέμματα του Κορδία.

Ο "αγώνας" δικαιώθηκε, τα στρέμματα παραχωρήθηκαν στο ∆ήμο Καλαμάτας για 99 χρόνια και δεν προσθέτουν ούτε ευρώ στο εισόδημα της πόλης. Καμία όμως δημοτική παράταξη δεν διαμαρτύρεται για τη σπατάλη των πόρων, αφού όλες θεωρούν ότι ο δημόσιος τομέας εξυπηρετεί το συμφέρον των πολιτών καλύτερα απ’ τον ιδιωτικό. Ούτε μία παράταξη, ούτε ένας υποψήφιος δεν έχει ταχθεί ποτέ υπέρ της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας με παραχώρησή της σε ιδιώτες. Όλα τα παραπάνω αξίζει να τα θυμόμαστε ενόψει της έναρξης κάποια στιγμή του διαλόγου για την αξιοποίηση των 220 στρεμμάτων του στρατοπέδου της Καλαμάτας. Καλό είναι επίσης να μην ξεχνάμε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαθέτει περίπου 350 παραθαλάσσια στρέμματα, στα οποία φιλοξενούνται εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ.

Μια πόλη που πιστεύει στις αναπτυξιακές της δυνατότητες και εμπιστεύεται τον ιδιωτικό τομέα θα συζητούσε ήδη για μεταφορά των εγκαταστάσεων της 120 ΠΕΑ στο στρατόπεδο και για πώληση των 350 παραθαλάσσιων στρεμμάτων σε ιδιώτη για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων. Η επένδυση θα άλλαζε τον χάρτη της Καλαμάτας, αφού θα ενέτασσε στον οικονομικό ιστό της πόλης τη Δυτική Παραλία, το αναξιοποίητο ποτάμι του Αρι και φυσικά τον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων που σήμερα παραμένει στην αφάνεια. Δυστυχώς όμως η Καλαμάτα έχει ξεχαστεί στον 19ο αιώνα όταν ο στρατός αποτελούσε μοναδική διέξοδο για όσους δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Για αυτό όλα τα στρέμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα παραμένουν αναξιοποίητα, όπως παραμένουν και τα στρέμματα στον Κορδία.

Την ίδια ώρα στα καφενεία θα συζητούν γιατί η Πελοπόννησος είναι μία από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης. Και ούτε ένας υποψήφιος δεν θα βρεθεί να απαντήσει ότι παραμένει φτωχή, επειδή δεν εμπιστεύεται τον ιδιωτικό τομέα και περιμένει να πλουτίσει με... επιδόματα που μοιράζουν οι πολιτικοί για να επανεκλεγούν.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 12:01

NEWSLETTER