Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 11:38

Η αλαζονεία των υπουργών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η αλαζονεία των υπουργών

Η κυβέρνηση το χειμώνα έχασε την επαφή της με τους πολίτες της περιφέρειας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρεί να καλύψει το κενό με συχνές επισκέψεις των στελεχών στην Πελοπόννησο.

Δυστυχώς όμως τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους πολίτες της περιφέρειας ως παιδιά ενός κατώτερου θεού και τις επισκέψεις τους ως μια αγγαρεία που δεν έχει καμία σχέση με το κυβερνητικό έργο. Οι μισοί από τους υπουργούς και υφυπουργούς "ξεπετούν" τους δημοσιογράφους με δηλώσεις στο πόδι αντί να δώσουν συνέντευξη Τύπου και να απαντήσουν με πειστικά επιχειρήματα σε όλες ανεξαιρέτως τις ερωτήσεις. Οι άλλοι μισοί έχουν μάθει απέξω ένα ποίημα και το απαγγέλλουν σε κάθε ερώτηση αδιαφορώντας πλήρως για την εικόνα που σχηματίζει για αυτούς ο πολίτης. Υπάρχουν τέλος και αυτοί που δεν καλούν καν τους δημοσιογράφους και στέλνουν δελτία Τύπου για να καλύψουν το κενό ενημέρωσης, όπως έκανε πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που επισκέφθηκε την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα.

Ακόμα όμως και κυβερνητικά στελέχη, όπως για παράδειγμα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που στο παρελθόν στην Καλαμάτα έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις Τύπου, την περασμένη Τετάρτη στη Μεγαλόπολη έκανε μια δήλωση στο πόδι για το φυσικό αέριο και μετά πήγε βιαστικά στο πάνελ των ομιλητών. Προσωπικά με ενόχλησαν πολύ τόσο το "ποίημα" που έλεγε στην Καρδαμύλη (απαντώντας φυσικά στο πόδι) ο υφυπουργός Γιώργος Αμυράς όσο και η "ξεπέτα" του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια εν μέσω πανδημίας.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν ευθύνεται το έλλειμμα ουσιαστικής αντιπολίτευσης για το πλεόνασμα κυβερνητικής αλαζονείας. Ούτε γνωρίζω ποιος ευθύνεται για τον κακό σχεδιασμό των κυβερνητικών επισκέψεων στην περιφέρεια. Είμαι απολύτως βέβαιος όμως ότι τελικώς χαμένη βγαίνει η κυβέρνηση, καθώς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι πολίτες στην κάλπη συγχωρούν τα πάντα εκτός από την αλαζονεία των υπουργών.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 13:48

NEWSLETTER