Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 21:17

Η Αγία Θεοδώρα να τους δείξει το δρόμο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Η Αγία Θεοδώρα να τους δείξει το δρόμο

Ακούμε και διαβάζουμε συχνά ότι η τουριστική υστέρηση τόσο της Μεσσηνίας όσο και της Περιφέρειας Πελοποννήσου οφείλεται κυρίως στο έλλειμμα υποδομών, που θα διευκόλυναν τη μετακίνηση των επισκεπτών.

Αντεπιχειρηματολογώντας, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι το αντίστοιχο έλλειμμα υποδομών δεν εμπόδισε την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης, των ∆ωδεκανήσων, των Επτανήσων και της Χαλκιδικής. ∆εν θα το κάνουμε όμως, γιατί γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι Πελοποννήσιοι αρνούνται να ταξιδέψουν εκτός Περιφέρειας και για αυτό μεταξύ άλλων θεωρούν ότι ο Μοριάς είναι πλούσιος, ενώ στην πραγματικότητα είναι πάμφτωχος.

Θα προτρέψουμε όμως όσους Πελοποννήσιους μπορούν, να ταξιδέψουν μέχρι την Αγία Θεοδώρα στη Βάστα Αρκαδίας. Εκεί θα διαπιστώσουν ότι οι άθλιοι δρόμοι που οδηγούν στην Αγία Θεοδώρα δεν εμποδίζουν χιλιάδες ταξιδιώτες να φτάσουν στον προορισμό από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Προσωπικά θα παρότρυνα να μελετήσουν προσεκτικά το προσκύνημα της Αγίας Θεοδώρας όχι μόνο όσοι πιστεύουν πως οι υποδομές είναι πανάκεια, αλλά και όσοι θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με τις τουριστικές υπηρεσίες. Η μελέτη του προσκυνήματος της Αγίας Θεοδώρας αφενός θα τους πείσει ότι ένας καταξιωμένος προορισμός δεν έχει ανάγκη διαφήμισης και αφετέρου ότι οι ταξιδιώτες είναι οι καλύτεροι διαφημιστές του κάθε προορισμού.

Από εκεί και πέρα αν οι Μεσσήνιοι αναλογιστούν και γιατί δεν έρχονται τουλάχιστον στην Καλαμάτα οι χιλιάδες επισκέπτες της Αγίας Θεοδώρας, ο νομός θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για να ξεφύγει από την παγίδα των υποδομών, ώστε να δουλέψει το θέμα της προβολής των προϊόντων και των υπηρεσιών του

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 13:47

NEWSLETTER