Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 19:33

Απογοήτευση λόγω των αργών ρυθμών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Απογοήτευση λόγω των αργών ρυθμών

Ανεξάρτητα από τις αιτίες καθυστέρησης των μεγάλων έργων υποδομής στη Μεσσηνία, η κυβέρνηση σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την απογοήτευση και των πιο φανατικών οπαδών της, που χόρτασαν από ανακοινώσεις και περιμένουν αποτελέσματα.

Αντιμέτωπη με την απογοήτευση των πολιτών βρίσκεται ήδη και η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου, εξαιτίας των καθυστερήσεων στα μεγάλα έργα υποδομής της Περιφέρειας. Οι πολίτες καθημερινά ακούν και διαβάζουν μόνο υποσχέσεις και δεσμεύσεις για τα μεγάλα έργα, όπως άκουγαν και διάβαζαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τελικώς και παρά τις μεγάλες υποσχέσεις, το μόνο μεγάλο έργο τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Α7. Όμως κι ο αυτοκινητόδρομος αυτός κατασκευάστηκε με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ και η σύμβαση παραχώρησης είναι τουλάχιστον ετεροβαρής σε βάρος των φορολογούμενων.

Ειλικρινά δεν έχει κανένα νόημα να γράψουμε για μια ακόμα φορά πόσο έχουν καθυστερήσει η αναβάθμιση του Αεροδρομίου, ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας της Πύλου, η διαχείριση των απορριμμάτων και η κατασκευή των δρόμων Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη και Καλό Νερό - Τσακώνα. Ούτε έχει νόημα να γράψουμε για μια ακόμα φορά ότι εξαιτίας των καθυστερήσεων παραμένει καθηλωμένο το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Μεσσηνίας στο 49,4% του μέσου ευρωπαϊκού κατά κεφαλή εισοδήματος. Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει αλλάξει το νόμο για τα δημόσια έργα την επομένη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, γιατί γνώριζε ότι ήταν προβληματικός.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση δεν άλλαξε όσα κρατούν δέσμια την ελληνική οικονομία – και τώρα χρεώνεται την απογοήτευση που προκαλούν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των μεγάλων έργων υποδομής.

lathanasis


NEWSLETTER