Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 11:39

Η κυβέρνηση δεν τηρεί τα μέτρα που λαμβάνει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Η κυβέρνηση δεν τηρεί τα μέτρα που λαμβάνει

Την Κυριακή το απόγευμα στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, στην παραλία της Καλαμάτας, βόλταρε αρκετός κόσμος, αλλά μόνο ένας στους τρεις φορούσε μάσκα.

Και η απουσία της Αστυνομίας απλώς ακύρωνε για μία ακόμα φορά τα υγειονομικά μέτρα που μόλις πριν από λίγες μέρες είχε λάβει η κυβέρνηση. Κι ας μη βιαστεί κάποιος να πει ότι τα μέτρα ανακοινώθηκαν κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους, με στόχο την προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών τα Χριστούγεννα, γιατί θα του απαντήσουμε ότι στο ίδιο έργο θεατές είμαστε από πέρσι το καλοκαίρι που η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει τα υγειονομικά μέτρα... αλά ελληνικά, δηλαδή ούτε καν για τα μάτια του κόσμου – και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν τα εφάρμοσε αυστηρά και απαρέγκλιτα, όπως πρέπει να γίνεται πάντα στο κράτος δικαίου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο... εθελοντικής τήρησης των νόμων και γενικής ατιμωρησίας, είναι απόλυτα εξηγήσιμη η αύξηση του αριθμού των αρνητών της κοινωνίας, καθώς ολοένα και περισσότεροι ταυτίζουν την ανομία με επιστροφή σε ένα αρχέγονο σύμπαν, χωρίς κανόνες και επιστήμη. Βεβαίως, σε πολλούς μπορεί να φαντάζει ασύνδετη η σχέση μεταξύ ανομίας και Αρνητών, όπως τους φάνταζε ασύνδετη και η σχέση μεταξύ ανομίας και Αγανακτισμένων τα χρόνια της βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Στα χρόνια της ύφεσης μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι το κύμα του παραλογισμού θα υποχωρούσε με τα πρώτα σημάδια της οικονομικής άνθισης. Διαψεύστηκαν όμως οικτρά όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού και η "Αγανάκτηση" απλώς μετατράπηκε σε "Αρνηση" . Σήμερα, οι αιθεροβάμονες πιστεύουν ότι η δημόσια υγεία μπορεί να προστατευτεί από μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να υποχρεώσει τους φύλακες του νόμου να εμβολιαστούν ώστε να ελέγχουν τους πολίτες χωρίς να τους εκθέτουν σε κίνδυνο.

Η δημόσια υγεία και η ανθρώπινη ζωή όμως δεν προστατεύονται ούτε με ευχές ούτε με φαντασιώσεις. Προστατεύονται με απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων που εισηγείται η επιστημονική κοινότητα και αποφασίζει η Πολιτεία.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER