Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 19:16

Παζάρι λαδιού και κρασιού στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (ΚΑΚ), έχοντας κλείσει τον οικονομικό κύκλο εξυπηρέτησης μόνο των αναγκών του Καλαματιανού καταναλωτή, μπορεί και πρέπει να μετεξελιχθεί σε τόπο προβολής, προώθησης και πώλησης των τοπικών προϊόντων στους επισκέπτες της Πελοποννήσου.

Για να επιταχυνθεί η μετεξέλιξη, ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να ξεπεράσει τις τοπικιστικές αντιλήψεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ΚΑΚ, και να απευθυνθεί σε παραγωγούς ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων από όλη την Πελοπόννησο. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η αρχή πρέπει να γίνει με τη λειτουργία κυριακάτικου παζαριού με πιστοποιημένα κρασιά και ελαιόλαδα της Πελοποννήσου, στους χώρους της ΚΑΚ. Στο παζάρι αυτό οι παραγωγοί θα έχουν χώρο να εκθέσουν τα προϊόντα τους, προσφέροντας παράλληλα μεγάλες εκπτώσεις για να προωθήσουν τα αποθέματά τους. Στην απέναντι πλευρά του πάγκου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρουν συγκεντρωμένες σε έναν χώρο δεκάδες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου και να δοκιμάσουν εκατοντάδες ποιοτικά ελαιόλαδα και κρασιά από όλο το Μοριά.

Σταδιακά, δίπλα στο παζάρι θα λειτουργήσουν και επιχειρήσεις εστίασης, που θα συνδυάσουν το κρασί και το ελαιόλαδο της Πελοποννήσου με τα άλλα τοπικά προϊόντα, ώστε ο επισκέπτης να έχει πλέον μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία από το Μοριά

lathanasis@gmail.com 

Θανάσης Λαγός