Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 19:58

Αδυναμία σύνδεσης με την πραγματικότητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Ακόμα και οι περιστασιακοί χρήστες του Διαδικτύου γνωρίζουν ότι η ταχύτητα ενός Wi - Fi μειώνεται όσο αυξάνει ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών και για αυτό σε χώρους με δωρεάν Ίντερνετ τις περισσότερες φορές είναι αδύνατη (τουλάχιστον υπερβολικά αργή) η αποστολή αρχείων.

Αυτό όμως που γνωρίζουν οι 14χρονοι χρήστες του Διαδικτύου δεν το γνωρίζουν πολλοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί που εκλέγονται ικανοποιώντας αιτήματα της δεκαετίας του 1950 και για αυτό εκτίθενται ανεπανόρθωτα όταν εξαγγέλλουν δωρεάν Wi - Fi. Αν είχαν σύνδεση με τη σημερινή πραγματικότητα, αφενός θα πίεζαν τις τηλεφωνικές εταιρείες να προσφέρουν απεριόριστα data σε ευρωπαϊκές φθηνές τιμές και αφετέρου θα έδιναν voucher για αγορά συνδέσεων σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα δεν έχουν αποχωρήσει ακόμα από την ενεργό πολιτική δράση οι ψηφιακά αναλφάβητοι αιρετοί που ενώ δυσκολεύονται να στείλουν e-mail, πιστεύουν ότι μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Προφανώς οι συνεργάτες των ψηφιακά αναλφάβητων πολιτικών σκέφτονται μόνο τη θεσούλα τους και για αυτό δεν τους λένε ότι η παραμονή τους στην πολιτική σκηνή βλάπτει την Ελλάδα περισσότερο από την υστεροφημία τους.

Από εκεί και πέρα ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιους λόγους δεν θεσπίζεται ανώτατο όριο κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών θητειών. Αν κάποιος δεν κατάφερε να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα του όσα ήθελε σε οκτώ ή δεκάξι χρόνια αυτοδιοικητικής ή κοινοβουλευτικής θητείας, προφανώς και δεν θα τα καταφέρει ποτέ.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός