Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 15:08

Ο κρίσιμος πληθυσμός για τη συντήρηση υποδομών

Γράφτηκε από τον

Ο κρίσιμος πληθυσμός για τη συντήρηση υποδομών

Αν στα συνέδρια οι παρακοιμώμενοι της εξουσίας δεν συζητούσαν περί ανέμων και υδάτων, ο διάλογος για την επόμενη μέρα στην Πελοπόννησο θα εδραζόταν στα δημογραφικά στοιχεία, καθώς το μέγεθος του πληθυσμού είναι κρίσιμο όχι μόνο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας αλλά και για τον σχεδιασμό των υποδομών που μπορεί να συντηρήσει η τοπική οικονομία.

Η απογραφή πληθυσμού του 2021 δείχνει λοιπόν ότι είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η διοικητική επανένωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας, καθώς μόνες τους οι νυν περιφερειακές ενότητες δεν διαθέτουν τον κρίσιμο πληθυσμό που απαιτείται για να συντηρηθούν οι βασικές υποδομές. Για του λόγου το ασφαλές υπενθυμίζουμε ότι η διοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πληθυσμό 539.535 κατοίκους, πυκνότητα 34,8 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, ενώ το 8,9% των κατοίκων της έχει ηλικία μεγαλύτερη των 80 ετών.

Η γεωγραφική ενότητα της Πελοποννήσου έχει πληθυσμό 995.410 κατοίκους και πυκνότητα 46,1 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Στην Ευρώπη 59 πόλεις έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από την Πελοπόννησο και 117 πόλεις πληθυσμό μεγαλύτερο από την Περιφέρεια. Σε όλες αυτές τις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης η πυκνότητα είναι τριψήφιος αριθμός κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, ενώ στις περισσότερες πόλεις με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο η πυκνότητα είναι τετραψήφιος αριθμός κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Μπορούν να επιτευχθούν οι οικονομίες κλίμακας των μεγάλων αστικών κέντρων της Ευρώπης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή στην Πελοπόννησο, που η πυκνότητα πληθυσμού δεν ξεπερνά τους 47 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο; Η απάντηση είναι αυτονόητη, αλλά την αγνοούν επιδεικτικά όσοι υπόσχονται αυτοκινητόδρομους, σιδηρόδρομους, διαστημικές πύλες, αεροδρόμια, φράγματα και άλλα θαύματα.

Η επιδότηση του αυτοκινητόδρομου Α7 με 150 εκατ. ευρώ λόγω χαμηλής κυκλοφορίας επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές και αποδεικνύει τον λανθασμένο σχεδιασμό που αγνόησε τα δημογραφικά δεδομένα. Έχουν η Πελοπόννησος και η Ελλάδα χρήματα για να επιδοτήσουν νέες υποδομές που σχεδιάστηκαν χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν τα δημογραφικά δεδομένα; Η απάντηση επίσης είναι αυτονόητη, αλλά και αυτή την απάντηση την αγνοούν επιδεικτικά όσοι δεν θέλουν νέους χρήστες των υποδομών γιατί φοβούνται τους μετανάστες και δεν θέλουν τους τουρίστες. Αν περνούσε από το χέρι τους θα έκλειναν και τα σύνορα για να παραμείνουν «πρώτοι στο χωριό».

lathanasis@yahoo.gr

 Θανάσης Λαγός