Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 12:38

Κύριε Βουδούρη, τρώτε ψάρια ή έχουν χημικά;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών χαιρέτισε την ολοκλήρωση της καταστροφής, στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, των αποθεμάτων του συριακού οπλοστασίου χημικών όπλων τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των ιδιαίτερα τοξικών αερίων σαρίν και μουστάρδας. 

Τα χημικά στοιχεία είχαν παραδοθεί στη διεθνή κοινότητα από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ μετά τη συμφωνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Τα χημικά της Συρίας εξουδετερώθηκαν πάνω στο πολεμικό πλοίο "USS Cape Ray" που διασχίζει τη Μεσόγειο σε διεθνή ύδατα και το οποίο είχε ειδικά διαμορφωθεί για την συγκεκριμένη διαδικασία. Στο "USS Cape Ray" είχαν μεταφερθεί οι πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες και η καταστροφή τους από υδρόλυση ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου. Την επιχείρηση καταστροφής των χημικών του καθεστώτος Ασαντ επόπτευσε ο διεθνής Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (OPCW).” 

Η παραπάνω είδηση δημοσιεύτηκε σε ελάχιστες ελληνικές εφημερίδες και δεν σχολιάστηκε από τους εμπόρους της μιζέριας που διαδήλωναν όλο τον προηγούμενο καιρό κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας, με πρόσχημα την δήθεν περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκαλούσε στην ελληνική θάλασσα η υδρόλυση των χημικών. Αρχικώς μάλιστα πολλοί σύνδεσαν την ετήσια απαγόρευση του ψαρέματος με την καταστροφή των χημικών παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο. Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής και επικεφαλής της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα" Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος υποστήριξε σε ανακοίνωσή του στις αρχές του καλοκαιριού: "Το ψάρεμα νότια της Πελοποννήσου απαγορεύτηκε για να εναποτεθούν στο βυθό της θάλασσας τα χημικά από τη Συρία". Την αγωνιστική σκυτάλη πήραν στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, δεξιοί δήμαρχοι, ο… φιλελεύθερος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, διάφοροι σύλλογοι - σφραγίδα και οι συνήθεις ομάδες πρωτοβουλίας που διοργανώνουν πορείες και συναυλίες διαμαρτυρίας για… ψύλλου πήδημα. Ετσι λοιπόν όπως τον παλιό καλό καιρό, που σύσσωμη η ελληνική Αριστερά διαδήλωνε κατά των δυτικών πυρηνικών αλλά δεν έβγαζε άχνα για τα… ανατολικά, διοργανώθηκαν πρωτότυπες διαμαρτυρίες, έγιναν ομιλίες, εκδόθηκαν ψηφίσματα και γενικώς κολλήθηκαν πολλά αγωνιστικά ένσημα που θα εξαργυρωθούν αργότερα στα κομματικά ταμεία. Μάλιστα στο αποκορύφωμα του αγώνα κάποιοι ξεκίνησαν να πάνε από την Κρήτη με καΐκια και ιστιοφόρα για να αποκλείσουν το πολεμικό πλοίο "USS Cape Ray”. Δεν το έβλεπαν όμως στα ραντάρ γιατί το είχαν εξαφανίσει ψηφιακά οι… ιμπεριαλιστές και έτσι αφού έκαναν μια τσάρκα στη Μεσόγειο αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. 

Οφείλω να ομολογήσω πως αν δεν ήξερα αυτούς που διαδηλώνουν θα μπορούσα να τους περάσω για πράκτορες του… Πούτιν ή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ετσι κι αλλιώς είναι τα ίδια άτομα που διαδηλώνουν σε κάθε ευκαιρία εναντίον της Δύσης αλλά ποτέ εναντίον των ολιγαρχών της Ανατολής. Είναι τα ίδια άτομα που καταδικάζουν με περισσή ευκολία ως αντιδημοκρατικές χώρες τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, και τη Γερμανία, αλλά δεν λένε κουβέντα για τις ελευθερίες στην Κίνα, στη Ρωσία και στο Ιράν. Εννοείται όμως ότι δεν είναι πράκτορες της… Ανατολής. Είναι ένα ανομοιογενές πλήθος διαμαρτυρομένων που διαδηλώνει με διαφορετικά κίνητρα. Για παράδειγμα: Κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι στον Ψυχρό Πόλεμο νίκησε και η Δύση και συνεχίζουν με το όπλο παρά πόδας μέχρι να νικήσουν οι εχθροί της Δύσης. Ανάμεσά τους πολλοί Κούτβηδες που φαντάζονταν στα νιάτα τους ότι θα κυβερνήσουν τον κόσμο και τελικώς δεν μπόρεσαν να εκλεγούν ούτε τοπικοί σύμβουλοι στο χωριό τους. Δίπλα σε αυτούς και στις πρώτες γραμμές των διαδηλώσεων βρίσκονται πάντα οι αγωνιστές που θέλουν να εξαργυρώσουν τα αγωνιστικά ένσημα με μια θέση στο Δημόσιο ή αν είναι ήδη διορισμένοι με μια θέση στο Δημόσιο για τα παιδιά τους. Ετσι κι αλλιώς οι περισσότεροι αγωνιστές καταλήγουν στο Δημόσιο για να ξαποστάσουν από τις διαδηλώσεις. 

Εσχάτως δίπλα στους παλαίμαχους επαγγελματίες επαναστάτες της Αριστεράς διαδηλώνουν και πολλοί που πιστεύουν μεταξύ άλλων είτε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δεν φέρει ως υπουργός των κυβερνήσεων καμία ευθύνη για τη χρεοκοπία, είτε ότι υπάρχουν… δισεκατομμύρια και ότι τα έχει ο Αρτέμης Σώρρας. Μαζί τους διαδήλωναν στην πάνω πλατεία και οι λεβέντες της Χρυσής Αυγής αλλά πέρυσι αποφάσισαν να πάνε μόνοι τους στην Πηγάδα του Μελιγαλά και τελικώς κατέληξαν στον… Κορυδαλλό. Σε κάθε περίπτωση πλέον υπάρχουν και πολλοί δεξιοί στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι για όλα φταίει η Δύση και για αυτές τις ψήφους “αμάρτησαν” οι δεξιοί δήμαρχοι της Μεσσηνίας εκδίδοντας ψηφίσματα κατά της υδρόλυσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. 

 Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος πάνω στον πλανήτη που θα ισχυριστεί ότι η Δύση είναι αναμάρτητη και ότι δεν έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Είμαι επίσης ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη που θα ισχυριστεί πως δεν υπάρχουν αγνοί αγωνιστές χωρίς υστερόβουλες σκέψεις ακόμα και ανάμεσα στις τάξεις των διαδηλωτών, κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας. Ομως δεν μπορώ να μην καταδικάσω όσους διαδηλώνουν ανοήτως ή με υστεροβουλία μόνο εναντίον της Δύσης και δεν βγάζουν άχνα για τα εγκλήματα των ολιγαρχών. Σε κάθε περίπτωση, πέρασαν τα χρόνια και δεν αντέχω πλέον τους επαγγελματίες αγωνιστές και τα καραγκιοζιλίκια τους. Κύριε Βουδούρη, τρώτε ψάρια ή έχουν χημικά; 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 12:43