Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 12:51

Αδίστακτοι κρατιστές και γιαλαντζί μεταρρυθμιστές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Οποιος διάβασε τις γραπτές δηλώσεις του τ. βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου και του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, με τις οποίες καλούν τον τ. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να παραδώσει τη βουλευτική έδρα της Μεσσηνίας, μάλλον θα παρατήρησε ότι αποκαλούν τη Νέα Δημοκρατία... φιλελεύθερη παράταξη.

Προφανώς, θυμήθηκαν τον φιλελευθερισμό για να διαχωρίσουν τη θέση τους από το εθνολαϊκιστικό τμήμα της παράταξης που φιλοδοξεί να παραδώσει το κόμμα στο Μάκη Βορίδη. Αλήθεια όμως, πότε υπερασπίστηκαν τις φιλελεύθερες ιδέες τα τελευταία χρόνια και δεν το θυμάμαι;
Μήπως πήραν θέση υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, ή αντίθετα ζητούσαν κρατικοποίηση και της μαρίνας; Μίλησαν ποτέ για την απελευθέρωση της αγοράς ή άφηναν ασχολίαστες όλες τις κρατικίστικες απόψεις; Τάχθηκαν υπέρ του ελεύθερου ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές ή φοβούνταν μπας και χάσουν καμιά ψήφο; Ζήτησαν ποτέ μείωση του κράτους ή απαιτούσαν διατήρηση του στρατοπέδου της Καλαμάτας για να γίνονται μεταθέσεις Μεσσήνιων φαντάρων; Προσπάθησαν να σπάσουν το απόστημα των ολιγαρχών εργολάβων ή έκαναν απλώς ανώδυνες ερωτήσεις για την πορεία του δρόμου;
Ας μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους: Δεν εκπροσωπούν καμία φιλελεύθερη παράταξη. Εκπροσωπούν μια τάξη διστακτικών πολιτικών που επί δεκαπέντε χρόνια συζητά για μεταρρυθμίσεις μασώντας τα λόγια της.
Από την εποχή του Σημίτη οι πολιτικοί μιλούν για μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν τις κάνουν για να μη χάσουν την εκλογική τους πελατεία. Στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις, αλλά θέλουν να πάρουν νέα δανεικά για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο το κράτος. Γι' αυτό και το εκλογικό σώμα στις εκλογές της Κυριακής τούς γύρισε οριστικά την πλάτη, ψηφίζοντας τους πραγματικούς κρατιστές και «μαυρίζοντας» τους γιαλαντζί μεταρρυθμιστές. Γι' αυτό και οι αδίστακτοι κρατιστές θα ισοπεδώσουν σε λίγες μέρες το τρανσέξουαλ κατασκεύασμα που έχτισαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι γιαλαντζί μεταρρυθμιστές.
Ειλικρινά, παρόλο που διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως μαζί τους, θαυμάζω κάπως τους αδίστακτους κρατιστές γιατί δεν μασάνε τα λόγια τους - κι όπως φαίνεται θα τα κάνουν και πράξη. Αντιθέτως, πιστεύω ακράδαντα ότι τόσο για τη χρεοκοπία όσο και για τα χειρότερα που έρχονται ευθύνονται κυρίως οι διστακτικοί γιαλαντζί μεταρρυθμιστές, που μασάνε μονίμως τα λόγια τους και νοιάζονταν μονάχα για την επανεκλογή τους.

Θανάσης Λαγός
e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 13:04