Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 12:11

Το διεθνές ακροατήριο έχει διαφορετικά γούστα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Προχθές κυβερνητικά στελέχη βλέποντας την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου, αντιλήφθηκαν για πρώτη φορά ότι είναι άλλο να κάνεις δηλώσεις ή διαδηλώσεις για ψύλλου πήδημα, και άλλο να κάνεις δηλώσεις ως κυβερνητικό στέλεχος.

Μέχρι προχθές τα κομματικά στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού είχαν την “αντιπολιτευτική άδεια” και διαδήλωναν ελεύθερα κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας επειδή δεν τους έδινε σημασία κανείς, πλην των Ελλήνων αναγνωστών που διάβαζαν στις τοπικές εφημερίδες τις δηλώσεις τους για τους κακούς δυτικούς ιμπεριαλιστές. Τώρα όμως ακόμα και τα τοπικά κομματικά στελέχη θα πρέπει να προσέχουν τι λένε γιατί αρκεί μια απρόσεχτη κουβέντα για να γίνει ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων, που τελικώς θα την πληρώσουν οι πολίτες. Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Δύση δεν έχει αναγκαστικά την ίδια άποψη με τους αναγνώστες των τοπικών εφημερίδων ούτε για το “ξανθό γένος”, ούτε για τους κρατικούς οικονομικούς παράδεισους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα τέτοιο “παράδεισο” και δεν περιμένει από πρώην στελέχη του ΚΚΕ να της περιγράψουν τα θετικά της κρατικοποίησης των επιχειρήσεων. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα στελέχη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που διαχειρίζονται τις επενδύσεις της Cosco είναι πολύ πιο έμπειρα από τους νέους κυβερνήτες, που θέλουν κρατικό το λιμάνι του Πειραιά.
Με απλά λόγια: Πολλές δηλώσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά του τοπικού ακροατηρίου μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά επειδή το διεθνές ακροατήριο τις θεωρεί όχι μόνο αδιανόητες αλλά και επικίνδυνες για τα συμφέροντά του. Με αυτά ως δεδομένα θεωρώ απολύτως σωστή την σεμνή άποψη που διατύπωσε ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας λέγοντας: «Επειδή στην Ελλάδα όλοι τα ξέρουν όλα, τα μόνα που ξέρω είναι αυτά που αφορούν τα αντικείμενα με τα οποία έχω ασχοληθεί: τον αθλητισμό ως πρώην διεθνής διαιτητής και άνθρωπος του αθλητισμού και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας».
Ας περιοριστεί λοιπόν ο καθένας σε αυτά που ξέρει γιατί στο παγκόσμιο χωριό δεν είναι δύσκολο να σου κρεμάσουν κουδούνια πριν πάρεις χαμπάρι γιατί έπεσε το Χρηματιστήριο.

Θανάσης Λαγός
e-mail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 12:11