Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 13:35

Με ή χωρίς μνημόνιο, η ύφεση θα συνεχιστεί

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Με ή χωρίς μνημόνιο, η ύφεση θα συνεχιστεί

«Από την έρευνα που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και περιλαμβάνεται στην κλαδική έκθεση για τη διερεύνηση πιθανών εμποδίων στον ανταγωνισμό, προκύπτει ότι το κόστος αποστολής για ένα δέμα από την Ελλάδα προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης κυμαίνεται από 10 έως 16 ευρώ, ενώ για χώρες εκτός Ε.Ε. μπορεί να ξεπερνά και τα 25 ευρώ.

Από την άλλη, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να στείλει προϊόντα σε άλλες χώρες με το μέσο κόστος αποστολής να είναι 0,64 ευρώ για ένα δέμα τριών κιλών. Με δεδομένο ότι το κόστος αποστολής το καταβάλλουν οι πελάτες, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν τα ξένα προϊόντα έναντι των ελληνικών, και πόσο η διαφορά αυτή του κόστους αποστολής περιορίζει την εξωστρέφεια του ελληνικού ηλεκτρονικού εμπορίου».

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή”, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία, είναι ανέφικτη η διαδικτυακή πώληση 1 λίτρου ποιοτικού ελληνικού λαδιού, αφού κανένας καταναλωτής στον κόσμο δεν θα δεχτεί να πληρώσει 5 ευρώ για το προϊόν και... 10 ευρώ μεταφορικά. 

Με άλλα λόγια: Κανένας δεν θα αγοράσει ελληνικό προϊόν πληρώνοντας συνολικά 15 ευρώ, όταν μπορεί να αγοράσει ιταλικό με 5,64 ευρώ. 

Αυτό είναι ένα από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα οποία δεν λύνονται χωρίς ουσιαστικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν δεν είναι «λιτότητα ή πληθωρισμός». Ούτε «ευρώ ή δραχμή». Το ερώτημα είναι αν οι Ελληνες θέλουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα. 

Μέχρι σήμερα, οι Ελληνες απαντούν σε αυτό το ερώτημα στέλνοντας στη Βουλή όσους υπερασπίζονται με πάθος την κατεστημένη τάξη πραγμάτων. Γι' αυτό και τα ελληνικά προϊόντα παραμένουν στα αζήτητα - ενώ ταυτόχρονα κανένας δεν αναρωτιέται γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανταγωνιστικές μεταφορές, εφαρμόζοντας πολιτικές απελευθέρωσης της αγοράς εκτός της ζώνης του ευρώ. Γι' αυτό και η ύφεση θα συνεχιστεί, με ή χωρίς μνημόνιο, μέχρι να ανακαλυφθεί και στην Ελλάδα ο... ανταγωνισμός.

Θανάσης Λαγός

email: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 13:52

NEWSLETTER