Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 17:05

Η “Μυθική Πελοπόννησος” πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η “Μυθική Πελοπόννησος” πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου

«Νεκρή είναι η “Μυθική Πελοπόννησος” στο Διαδίκτυο, αν και το 51% των νοικοκυριών της Ευρωπαϊκής Ενωσης χρησιμοποιεί το Ιντερνετ για τα ταξίδια του». Αυτό αναφέρει χθεσινό ρεπορτάζ της “Ε” που επισημαίνει ότι στις ιστοσελίδες Mythical Peloponnese στο Facebook και στο Twitter η τελευταία ανάρτηση έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014.

Πριν προσχωρήσουμε στο σχολιασμό, υπενθυμίζουμε ότι η δημιουργία και η λειτουργία των σελίδων στο Facebook και στο Twitter κόστισε 59.450 ευρώ, ενώ άλλα τόσα περίπου είχε προϋπολογισμό η δημιουργία του πόρταλ της "Μυθικής Πελοποννήσου”, το οποίο αναφέρει τα εξής καταπληκτικά για τις εκδηλώσεις στην Καλαμάτα: «Το 2012 πραγματοποιήθηκε το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι από το Διεθνές Κέντρο Χορού». 

Από το 2012 σταμάτησε λοιπόν η ενημέρωση του πόρταλ και αντί η ιστοσελίδα να διαφημίζει τον Μοριά, τον δυσφημίζει - καθώς οι επισκέπτες δύσκολα θα επισκεφτούν έναν τόπο στον οποίο ο ψηφιακός χρόνος έχει σταματήσει προ πολλού. Το ίδιο δυσφημιστικές για την Πελοπόννησο είναι και οι ιστοσελίδες Mythical Peloponnese στο Facebook και στο Twitter. Με μία μόνο διαφορά: Σε αυτές ο χρόνος σταμάτησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2014. Προφανώς τότε τελείωσε η σύμβαση με την εταιρεία που είχε αναλάβει την ενημέρωση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, και κανένας δεν σκέφτηκε να προκηρύξει έγκαιρα διαγωνισμό για να συνεχιστεί η προβολή στο Facebook και στο Twitter. 

Ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο διακόπηκε η ενημέρωση της Mythical Peloponnese στο Facebook και στο Twitter. Ούτε γνωρίζω αν το έχει πάρει χαμπάρι η περιφερειακή αρχή, καθώς τρέχει από τουριστική έκθεση σε έκθεση, για την... προβολή της Πελοποννήσου. Γνωρίζω μόνο ότι το 51% των νοικοκυριών της Ευρωπαϊκής Ενωσης πάει διακοπές μέσω Ιντερνετ και ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό για να το διαχειρίζεται εν λευκώ η περιφερειακή αρχή. 

Ομως, αυτή μου τη θέση δεν δείχνει να την ενστερνίζεται η επιχειρηματική κοινότητα, η οποία όπως φαίνεται έχει δώσει λευκή επιταγή στον Πέτρο Τατούλη αναφορικά με την ψηφιακή τουριστική προβολή της Πελοποννήσου. Σε διαφορετική περίπτωση υποθέτω ότι θα αντιλαμβανόταν την ψηφιακή τρύπα που έχει δημιουργηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου του 2014 και θα προσπαθούσε να την επουλώσει. 

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικτυακή προβολή της Πελοποννήσου είναι όχι μόνο κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και πολύ προσβλητική για τις άγρια φορολογούμενες τουριστικές επιχειρήσεις. Ολα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακές ακροβασίες και... εκθεσιακός τουρισμός. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 14:19

NEWSLETTER