Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 17:21

Πόσα τον πλήρωσαν για να μας τρελάνει;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

«Πρέπει να αλλάξουν πολλά στον τομέα των δημοσίων έργων», δήλωσε χθες στην Καλαμάτα ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τους αργούς ρυθμούς υλοποίησης των εργασιών στο δρόμο Σουληνάρι - Κορυφάσιο. Στα καφενεία θα τον ρωτούσαν απλώς «πόσα σε πλήρωσαν για να μας τρελάνεις;»

αλλά εγώ δυστυχώς πρέπει να επιχειρηματολογήσω για να... αποδείξω ότι οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν έκαναν τις απαραίτητες αλλαγές «στη νομοθεσία για τα δημόσια έργα και για τις απαλλοτριώσεις». 

Ηρθε λοιπόν στη Μεσσηνία  ο κ. Αυγενάκης και μας είπε ότι «πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για τα δημόσια έργα και για τις απαλλοτριώσεις». Παράλληλα τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να καθυστερεί ένα έργο που ωφελεί όλο τον κόσμο και την ανάπτυξη μιας περιοχής, επειδή 2 - 3 ιδιοκτήτες θέλουν να πετύχουν καλύτερες τιμές αποζημίωσης». Καταρχάς, νομίζω ότι ο άνθρωπος πρέπει να προταθεί για το δημοσιογραφικό βραβείο Πούλιτζερ, γιατί πρέπει να δαπάνησε πολλές εργατοώρες στην έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες. Απασχολημένος μάλιστα όπως ήταν με την έρευνα, φαίνεται ότι δεν πήρε χαμπάρι ότι η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσε από το 2004 έως το 2009 και από το 2012 έως το 2014. 

Τώρα όμως που το πληροφορήθηκε, οφείλει να ρωτήσει τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, γιατί δεν άλλαξαν «πολλά στον τομέα των δημοσίων έργων». Τι τους εμπόδισε; Τους εμπόδισε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τους εμπόδισε η τρόικα; Τους εμπόδισαν οι νταβατζήδες; Αν του απαντήσουν, ας φροντίσει να ενημερώσει και τους 31.409 Μεσσήνιους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν τη Νέα Δημοκρατία από το 2004 έως το 2015. 

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να απογοητεύσεις 31.409 ψηφοφόρους μέσα σε μια δεκαετία - αλλά αν στη Συγγρού συνεχίσουν να περνάνε τους Μεσσήνιους για... ιθαγενείς, σύντομα θα πιάσουν και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

 Υ.Γ. Πολλές φορές στα καφενεία κάνουν καλύτερες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους στις συνεντεύξεις Τύπου.

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 17:20