Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 17:04

Μελετητικό άλλοθι για τα κυκλοφοριακά εγκλήματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μελετητικό άλλοθι για τα κυκλοφοριακά εγκλήματα

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας συνεχίζει τα κυκλοφοριακά της πειράματα, προτείνοντας αυτή τη φορά επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Φραντζή, στη Νέδοντος και στην Κεντρική Αγορά, καθώς και τροποποιήσεις στις οδούς 23ης Μαρτίου, Υπαπαντής, Σιδηροδρομικού Σταθμού και Ακρίτα.

Σύμφωνα λοιπόν με την εισηγητική έκθεση: 

«Για την εξέταση της επέκτασης της ελεγχόμενης στάθμευσης λαμβάνονται υπόψη οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από την κυκλοφοριακή μελέτη, τη μελέτη της ελεγχόμενης στάθμευσης, τις αποφάσεις που κατά καιρούς λαμβάνονται από το Δ.Σ., αλλά και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των οδών. Τέλος, για την επιτυχία του μέτρου (αύξηση της εναλλαγής στάθμευσης) πρέπει να υπάρξει υποστήριξη και έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία. Αναλυτικά, με βάση αυτοψίες που προηγήθηκαν, για κάθε οδό προτείνεται...».

Ουσιαστικά η εισήγηση επιβεβαιώνει ότι ελήφθησαν υπόψη... αποσπάσματα από την κυκλοφοριακή μελέτη του Κώστα Ζέκκου, η οποία κρατιέται στο συρτάρι για να χρησιμοποιείται αλά καρτ: όπως, όταν και εάν βολεύει τη δημοτική αρχή. Προσωπικά, αν ήμουν μέλος της επιστημονικής επιτροπής που έχει συντάξει τη μελέτη, θα απαγόρευα ρητά στο Δήμο Καλαμάτας να τη χρησιμοποιεί ως άλλοθι για τα κυκλοφοριακά εγκλήματα που διαπράττει· αλλά το αντίτιμο σιωπής στο λαϊκισμό είναι μια άλλη πικραμένη ιστορία, που θα μας απασχολήσει σε άλλο άρθρο. 

Σε κάθε περίπτωση, η άρνηση της δημοτικής αρχής να υλοποιήσει μια μελέτη που η ίδια παρέλαβε και πλήρωσε, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι οι Ελληνες πολιτικοί ούτε μπορούν ούτε θέλουν να εφαρμόσουν επιστημονικές προτάσεις. Αυτό που θέλουν είναι να πολιτεύονται με ανατολίτικο τρόπο, κάνοντας... αυτοψίες και μελετώντας προγενέστερες αποτυχημένες αποφάσεις, που ελήφθησαν από επιτροπές οι οποίες συγκροτήθηκαν για να παρακαμφθούν οι επιστημονικές προτάσεις. 

Οσο λοιπόν κι αν δηλώνει φιλοευρωπαίος ο δήμαρχος Καλαμάτας, στην πράξη δεν διαφέρει από όλους εκείνους που κατηγορούν τους τεχνοκράτες ως γερμανοτσολιάδες και πράκτορες του καπιταλισμού. Οπως ακριβώς οι εραστές τής δραχμές και της παρακμής, έτσι κι ο κ. Νίκας πιστεύει ότι οι δικές του απόψεις είναι καλύτερες από των επιστημόνων - και γι' αυτό θα συνεχίσει τα πειράματα, μέχρι να... βαρεθεί. 

Ετσι κι αλλιώς, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να τον σταματήσει. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 16:23

NEWSLETTER