Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 17:03

Προσωπικά δεδομένα των “τρωκτικών” του Δημοσίου

Γράφτηκε από τον

Προσωπικά δεδομένα των “τρωκτικών” του Δημοσίου

«Η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας (ΑΤΕ) δεν είναι απλά μια τράπεζα που χρεοκόπησε. Η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων.

Η ΑΤΕ ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κυριότεροι εκφραστές του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Ηταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα. Ηταν, τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων στο πόρισμα για τα 1.300 θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ ο υπουργός Κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης. 

Τα δάνεια αυτά χορηγήθηκαν το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012 και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το πόρισμα του υπουργού τα λέει πολύ ωραία μέχρι εδώ, και στη συνέχεια όλοι θα περιμέναμε να δούμε ονόματα και διευθύνσεις αυτών που πήραν κι έδωσαν τα 1.300 δάνεια. Θα περιμέναμε να μάθουμε ποιοι έδωσαν τις εντολές για τα θαλασσοδάνεια και ποιοι ροκάνισαν τα 5 δισεκατομμύρια. 

Ομως, στο πόρισμα του υπουργού αναφέρεται: «Η πλήρης δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει αποτελεί δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο τώρα ικανοποιείται. Τέλος, για όλους εκείνους που δείχνουν να αδημονούν και να απαιτούν από εμάς άμεσες πράξεις κάθαρσης και τιμωρίας, θέλουμε να τονίσουμε ότι όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν στην ώρα τους και με το σωστό τρόπο. Η Δικαιοσύνη δεν ξεχνά αλλά και δεν πρέπει να ενεργεί βιαστικά και παρορμητικά». 

Με απλά λόγια: Ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι... αν και όταν η αργοκίνητη δικαιοσύνη κατορθώσει να ολοκληρώσει την έρευνα. Προφανώς ο κ. Νικολούδης δεν έχει καταλάβει ότι χορτάσαμε από πορίσματα για υποθέσεις που έχουν μεγάλο επικοινωνιακό ενδιαφέρον αλλά δεν έχουν… ενόχους και όφελος για το Δημόσιο. Το ίδιο επικοινωνιακό παιχνίδι των εντυπώσεων καλλιεργεί εδώ και πολλά χρόνια και το ΣΔΟΕ, εκδίδοντας κάθε μήνα ανακοινώσεις για φοροφυγάδες μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους και αγρότες που εισπράττουν πολλά εκατομμύρια ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ. 

Σε κάθε περίπτωση όμως -και για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με το σκοτάδι της διαπλοκής και της διαφθοράς- θα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των “τρωκτικών” που ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα. Αν δεν αλλάξει ο νόμος, δεν θα μάθουμε ποτέ τα ονόματα όσων έκλεψαν το Δημόσιο - κι αυτοί ανενόχλητοι θα συνεχίσουν να το κλέβουν. 

Με ακόμα πιο απλά λόγια, υπουργέ μου: Δώσε ονόματα και διευθύνσεις αυτών που πήραν τα 1.300 θαλασσοδάνεια, γιατί από πορίσματα...  χορτάσαμε να πληρώνουμε. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 16:54