Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 17:24

Ιστορική ευκαιρία για το Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Ιστορική ευκαιρία για το Δήμο Μεσσήνης

Για μια ακόμα φορά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης προκλήθηκε ένταση, καθώς οι δύο μεγάλες παρατάξεις βρίσκονται στα μαχαίρια και δεν χάνουν ευκαιρία να μονομαχήσουν για ασήμαντες αφορμές.

Οπως συμβαίνει πάντα, η μια παράταξη θα κατηγορήσει την άλλη ως υπεύθυνη για τα νέα επεισόδια της βεντέτας και η συνέχεια θα δοθεί στα καφενεία του δήμου από οπαδούς των δύο πλευρών που θεωρούν ως συναρπαστική την αναμέτρηση μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος μειοψηφίας. Κάποιοι μάλιστα ίσως και να θεωρούν ως φυσιολογική αυτή την εξέλιξη μετά το εκλογικό ντέρμπι που κρίθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Κατά τη γνώμη μου όμως η βεντέτα όχι μόνο είναι περιττή, αλλά αδικεί κιόλας τόσο τους πρωταγωνιστές όσο και γενικότερα τους δημότες της Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα όσο διαρκεί η βεντέτα, τα φώτα της δημοσιότητας θα εστιάζουν στα επεισόδια και όχι στις δυνατότητες ανάπτυξης του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Μεσσηνίας. Για πολλούς και διάφορους λόγους ο Δήμος Μεσσήνης τα επόμενα χρόνια θα έχει μια ιστορική ευκαιρία για να ανέβει στο τρένο της ανάπτυξης, που κυνηγάει ανεπιτυχώς εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς μέχρι τώρα η προικισμένη από τη φύση περιοχή δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει και στέλνει τα παιδιά της μετανάστες σε άλλες πόλεις και νομούς. Ομως η γειτνίαση με το αεροδρόμιο και η κατασκευή των ξενοδοχείων στα παράλια του δήμου δημιουργούν νέες συνθήκες για την ανάπτυξη του τουρισμού. Παράλληλα η τουριστική αγορά θα απορροφήσει σε καλές τιμές μεγάλο ποσοστό των ντόπιων αγροτικών προϊόντων δίνοντας έτσι κίνητρα στον τοπικό πληθυσμό να παραμείνει στην περιοχή. Ιστορική ευκαιρία έχει και η πόλη της Μεσσήνης προκειμένου να γίνει ένα αστικό εμπορικό τουριστικό κέντρο που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τη γειτονική Καλαμάτα. Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει να προετοιμαστούν σαρωτικές αλλαγές στο Νησί (πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις, ανάδειξη παραδοσιακών κτηρίων και γειτονιών). Αναγκαία προϋπόθεση όχι μόνο για αυτές τις αλλαγές αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη είναι η ύπαρξη συναινετικού κλίματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. 

Με απλά λόγια: Η συνεννόηση οδηγεί στην ανάπτυξη και η βεντέτα στη διαχείριση της μιζέριας.

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 17:24

NEWSLETTER