Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 18:39

Προέχουν οι πτήσεις για τη Γη, πριν το Διάστημα

Γράφτηκε από τον

Προέχουν οι πτήσεις για τη Γη, πριν το Διάστημα

 

 

 Ανοιξε πλέον η φετινή τουριστική σεζόν με την έναρξη των διεθνών πτήσεων προς και από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Η αρχή έγινε με την καθιερωμένη πλέον σύνδεση με Μόναχο και Ντίσελντορφ και η συνέχεια αναμένεται ακόμα καλύτερη από άλλες χρονιές, καθώς όχι μόνο θα συνεχιστούν οι γνωστές συνδέσεις με προορισμούς της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, αλλά όπως έγινε γνωστό προστίθεται και η Λάρνακα.

Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε συζήτηση για το πόσο σημαντική είναι η σύνδεση της Μεσσηνίας με μία σειρά από διεθνείς προορισμούς. Κι αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι πλέον η σύνδεση με συγκεκριμένες περιοχές έχει παγιωθεί, βοηθούντων και διαφόρων παραγόντων, δεν θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτό.

Θα πρέπει να αποτελέσει στόχο το πώς κάθε επισκέπτης θα ικανοποιείται από τις υπηρεσίες που θα λαμβάνει, αλλά και πώς ο ίδιος θα μεταφέρει το... διαφημιστικό μήνυμα στην πατρίδα του. Αλλωστε αυτή είναι η καλύτερη προβολή για την περιοχή.

Μέχρι τότε όμως λείπουν αρκετά και κατά περίπτωση σημαντικά. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι κλίνες που λειτουργούν είναι σε οριακό επίπεδο, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα κίνητρα για τη δημιουργία νέων σε ορατό διάστημα, ενώ αντίστοιχα σε οριακή κατάσταση βρίσκεται και το αεροδρόμιο Καλαμάτας.

 

Μέχρι να ξεκινήσουν τα τσάρτερ για την... Ανδρομέδα και οι ανταποκρίσεις με τον... Αρη, ας επικεντρωθούμε στους γήινους και πιο εφικτούς στόχους της βελτίωσης των υποδομών σε όλα τα επίπεδα. Για πολλοστή φορά θα σημειώσουμε ότι στο τουριστικό πεδίο όχι μόνο δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά υπάρχουν πολλοί πιο έμπειροι “παίκτες”, που όταν αυτοί ξεκινούσαν εμείς ούτε καν είχαμε φανταστεί τη Μεσσηνία ως προορισμό.