Πέμπτη, 11 Μαϊος 2017 21:58

«Δεν έχει δρόμο να διαβώ…»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Η υπόθεση του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος και ειδικότερα η χωροθέτησή του στην περιοχή της Μεσσήνης, κάθε άλλο παρά απλό θέμα είναι… Αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα τα τελευταία χρόνια, μέσα από θυελλώδεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, όταν ακόμα ο δήμος ήταν καποδιστριακός…

Παρ’ όλα αυτά, το Σώμα, εδώ και 7 χρόνια τώρα, έχει ομοφωνήσει ότι προς το συμφέρον της πόλης -αλλά και του δήμου, ευρύτερα- θα λειτουργούσε ένας «δρόμος ανοιχτός, χαμηλής ταχύτητας, με νησίδα στη μέση και ισόπεδους κόμβους», όπως τον περιέγραφε πριν λίγα χρόνια -ανακαλώντας τις εν λόγω αποφάσεις- ο τότε δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, επικεφαλής σήμερα της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ηταν ο ίδιος που, απαντώντας σε δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας σχετικά με τη μορφή που -σύμφωνα με τον Π. Νίκα- θα έπρεπε να έχει ο συγκεκριμένος δρόμος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογράμμιζε ότι «σενάρια περί κλειστού τύπου δρόμου ανήκουν στο παρελθόν».

Η σημερινή δημοτική αρχή της Μεσσήνης, πάντως, αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα επίσημες δηλώσεις του Γιώργου Τσώνη, φαίνεται ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα εξαιρετικά θολό τοπίο, ως προς το τι προβλέπει η εκπονούμενη από τον «Μορέα» μελέτη.

Ο δήμαρχος «σκίζει τα ρούχα του» ότι η ενημέρωσή του είναι ελάχιστη και αντιστρόφως ανάλογη με την πίεση που, όπως λέει, ασκεί προκειμένου να πληροφορηθεί για την πρόοδο και τις προβλέψεις της επίμαχης μελέτης.

Παράλληλα, αρνείται κατηγορηματικά ότι ένα «πατσαβουρόχαρτο» -όπως το χαρακτήρισε πρόσφατα, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο- με ένα προσχέδιο της προμελέτης, που έχει στη διάθεσή του ο δήμος, θα μπορούσε να αποτελέσει διαφωτιστικό στοιχείο για το τι σκέπτεται να κάνει ο «Μορέας».

Μένει, πλέον, να ελπίζει κανείς ότι θα επαληθευτεί η εκτίμηση του Γ. Τσώνη πως μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση, ώστε να γίνουν ουσιαστικές τοποθετήσεις και να εκφραστούν οι όποιες αντιρρήσεις και προτάσεις του Δήμου Μεσσήνης...