Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 15:10

Πολιτικές είναι οι ευθύνες για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κολλημένη είναι εδώ και μήνες η περιβαλλοντική προμελέτη του έργου του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Εχει ξεχαστεί, προφανώς, σε κάποιο συρτάρι υπηρεσιακού παράγοντα του υπουργείου και κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται.

Το γεγονός της αδιαφορίας και της αμέλειας προκαλεί εντύπωση, γιατί το έργο αυτό είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό - κυβερνητικό και σε τοπικό επίπεδο, στη μεγαλεπήβολη παραλιακή χάραξη, που μελετήθηκε την εποχή των παχιών αγελάδων και στην οποία επιμένει ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και ίσως και κάποιοι άλλοι, που δεν φαίνονται στο προσκήνιο.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, με τη βελτίωση - ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας και νέα γέφυρα στον Πάμισο, συμφωνούν ή και την εισηγούνται αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Υποδομών, που γνωρίζουν τη Μεσσηνία, τις ανάγκες και τις προοπτικές ανάπτυξής της. Και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι ένα έργο σαν την παραλιακή χάραξη δεν θα βρει εύκολα ευήκοα ώτα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που δεν έχουν λεφτά για πέταμα και το κύριο κριτήριο για την έγκριση της χρηματοδότησης είναι το κόστος – όφελος.

Είναι οι ίδιοι παράγοντες στην Ε.Ε. που εκφράζουν επιφυλάξεις και για το Πάτρα - Πύργος, για την καινούργια χάραξη και ας είναι μέρος του διευρωπαϊκού δικτύου της χώρας μας και συνέχεια της Ολυμπίας Οδού.

Η προώθηση των μελετητικών διαδικασιών στη βελτίωση - ανακατασκευή του υφιστάμενου Καλαμάτα - Ριζόμυλος είναι το πιο εύκολο πράγμα, καθώς υπάρχει μελετητής, ο “Μορέας”, που έχει υποχρέωση να ολοκληρώσει τις μελέτες σύμφωνα με την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης, χωρίς κόστος. Γιατί τα πιο δύσκολα έπονται. Είναι οι απαλλοτριώσεις, οι αδειοδοτήσεις και οι εγκρίσεις των μελετών και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για να υλοποιηθεί το έργο. Και χωρίς ΕΣΠΑ, τομεακό και περιφερειακό, αφού χρήματα δεν υπάρχουν, η χρηματοδότηση είναι... Γολγοθάς και πρόκληση ταυτόχρονα.

Αλλά αν δεν κάνεις το πιο εύκολο, δεν εγκρίνεις την περιβαλλοντική προμελέτη, είναι κοροϊδία να λες πως νοιάζεσαι για το έργο. Το ενδιαφέρον κρίνεται στην πράξη και είναι πολιτικό.

Κανένας υπηρεσιακός παράγοντας ή τεχνοκράτης δεν μπορεί να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες. Αν κεντρικά και τοπικά η κυβέρνηση νοιάζεται για το έργο, ας το δείξει. Κάθε καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 13:52