Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 16:54

Οι τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης του στρατοπέδου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οι τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης του στρατοπέδου

Εμμένει στην άποψή του ο δήμαρχος Καλαμάτας για το στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού. Και ζητεί να παραμείνει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για στρατιωτικούς σκοπούς.

Στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Φώτη Κουβέλη πρότεινε το στρατόπεδο να χρησιμοποιηθεί είτε ως κέντρο επιστράτευσης της Πελοποννήσου, είτε για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ που αναμένεται να αναβαθμιστεί, είτε για κατοικίες αξιωματικών ή για όλα μαζί. Μάλιστα, στην ανακοίνωση, αφού ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα αποφασίσει ο δήμος, γίνεται λόγος για “το πλέον σύγχρονο στρατόπεδο της χώρας”.
Για το παλιό νοσοκομείο που ζήτησε και πήρε ο δήμαρχος, για να φτιάξει το νέο Δημαρχείο-διοικητήριο του δήμου, επισημαίνει πως πρόκειται για το καλύτερο οικόπεδο της πόλης. Και όχι άδικα.
Με τα ίδια κριτήρια ο χώρος του στρατοπέδου είναι πολυτέλεια, το φιλέτο της πόλης. Είναι ένας χώρος στον οποίο η πόλη και οι άνθρωποί της μπορούν να επενδύσουν σε αυτόν, για το αύριο του τόπου. Εχει πολλές δυνατότητες αξιοποίησης, γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση και η αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων, για το σημαντικότερο όφελος στην περιοχή και την υψηλότερη συμβολή στην αναπτυξιακή της προοπτική.
Στην πιο σεμνή εκδοχή το στρατόπεδο μπορεί να στεγάσει την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, τη ΔΟΥ Καλαμάτας και την Πυροσβεστική και να συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων από τα ενοίκια που δεν θα πληρώνονται.
Μπορεί να φιλοξενήσει και το νέο Διοικητήριο των δημοσίων υπηρεσιών, στην προοπτική της κατεδάφισης του τεράστιου κτηρίου στο κέντρο της πόλης.
Εχει τη δυνατότητα της δημιουργίας αθλητικού κέντρου, με κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο, καθώς και δημοτικό στάδιο, απελευθερώνοντας και προσφέροντας στην πόλη τους χώρους των ξεπερασμένων υφιστάμενων εγκαταστάσεων.
Στην πιο προχωρημένη εκδοχή ο χώρος μπορεί να δοθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία και να δημιουργηθεί ξενοδοχείο - τουριστικό συγκρότημα.
Προτάσεις και προοπτικές υπάρχουν και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση. Οι ανάγκες της αναβαθμισμένης 120 ΠΕΑ μπορούν να καλυφθούν με άλλους τρόπους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 16:02

NEWSLETTER