Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 20:40

Είδηση θα ήταν να μην θέλουν το ντιμπέιτ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Είδηση θα ήταν να μην θέλουν το ντιμπέιτ

 

Καθολική ήταν η ανταπόκριση των υποψηφίων περιφερειαρχών Πελοποννήσου στην πρόκληση Τατούλη για ντιμπέιτ. Εξέλιξη αναμενόμενη, καθώς εδώ και πολλά χρόνια οι δημόσιες τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε υποψηφίους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των προεκλογικών εκστρατειών.

Είδηση δηλαδή θα αποτελούσε εάν έστω και ένας από τους υποψηφίους απαντούσε αρνητικά στην πρόκληση, κάτι που θα έδινε δικαίωμα στον καθένα να το μεταφράσει κατά το δοκούν.

Τώρα το αν τελικά θα γίνει και με ποιους όρους το ντιμπέιτ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Κι αυτό γιατί απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμφωνία των επικεφαλής και των επιτελείων τους στο μοντέλο της αντιπαράθεσης, αλλά και στους υπόλοιπους συντελεστές. Και φυσικά οι υποψήφιοι να κληθούν να απαντήσουν αυθόρμητα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, χωρίς αυτές νωρίτερα να έχουν σταλεί με email και να έχουν λάβει... προέγκριση.

Αλλωστε αυτή είναι και η ουσία όλου αυτού του σκηνικού, αλλιώς θα μπορούσε κάθε υποψήφιος με δική του πρωτοβουλία να οργανώσει μία διακαναλική συνέντευξη και με τη μορφή ερωταπαντήσεων να πει προς το κοινό όλα όσα επιθυμεί για τον προεκλογικό του αγώνα.

Ενα σωστό ντιμπέιτ πάντως μόνο χρήσιμο μπορεί να είναι για τους πολίτες που δεν έχουν ακόμα κατασταλάξει, αλλά σίγουρα τα επικοινωνιακά επιτελεία των υποψηφίων θα έχουν πολλή δουλειά από τώρα κιόλας για να... σουλουπώσουν τους επικεφαλής και να περιορίσουν τις κακοτοπιές μπροστά στην κάμερα. Αλλωστε η εικόνα υποσυνείδητα μπορεί να διαμορφώσει καταστάσεις και να περάσει μηνύματα προς αυτούς που παρακολουθούν. Ολα αυτά όμως υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν κατά γράμμα οι όροι στους οποίους θα συμφωνήσουν οι πρωταγωνιστές.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 18:02

NEWSLETTER