Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 14:36

Ποιους υπουργούς περιμένει η Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ποιους υπουργούς περιμένει η Καλαμάτα

Προβληματίστηκα για το θέμα της δαπάνης του Δήμου Καλαμάτας για το τραπέζι της Υπαπαντής, που φέτος αναμένεται να είναι αρκετά αυξημένο σε σχέση με τον περσινό εορτασμό.

Ακουσα με προσοχή στην Οικονομική Επιτροπή τις αιτιάσεις και τις επιφυλάξεις των συμβούλων των μειοψηφιών, αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Αναρωτήθηκα μήπως είναι λαϊκίστικες και άδικες οι επιφυλάξεις για τη μεγάλη αύξηση των εξόδων και το γεύμα σε 40 ή και 90 άτομα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Αναρωτήθηκα για το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει αρκετοί υπουργοί να κατέβουν στον εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας, επειδή είναι Σαββατοκύριακο. Πόσοι παραπάνω να έρθουν και τόσοι πολλοί θα είναι οι συνοδοί τους;

Είναι τιμητικό για μια πόλη να ανταποκρίνονται αρκετά πολιτικά πρόσωπα στην πρόσκλησή της και να παρίστανται στη γιορτή της. Προβολή είναι, λάμψη δίνει στην πόλη, την καθιστά επίκεντρο και σημείο αναφοράς. Καλοδεχούμενοι οι υπουργοί και τα πολιτικά πρόσωπα από διάφορους χώρους.

Ομως, η πόλη και οι πολίτες της θα ήθελαν μαζί τους την ημέρα της γιορτής, τους πολιτικούς που κάτι έχουν να πουν. Τους υπουργούς που ασχολούνται με σοβαρά ζητήματα της πόλης και θα έρθουν για να πουν κάτι σημαντικό, για να κάνουν εξαγγελίες και ανακοινώσεις που περιμένουν ο κόσμος και οι θεσμικοί φορείς. Ο κόσμος της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας περιμένει τον αρμόδιο υπουργό να πει τι θα γίνει με τους οδικούς άξονες Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και Καλό Νερό - Τσακώνα. Περιμένει τον αρμόδιο υπουργό να πει τι θα γίνει με το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Περιμένει τον αρμόδιο υπουργό να πει τι θα γίνει με την αναβάθμιση του λιμανιού της Καλαμάτας, αν συμφωνεί με την κατεύθυνση της δημοτικής αρχής για τουριστική ανάπτυξη και φιλοξενία μέγα γιοτ. Περιμένει τον αρμόδιο υπουργό να πει τι πρέπει να γίνει για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των δικτύων στο Φιλιατρινό φράγμα. Περιμένει τον αρμόδιο υπουργό να πει τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αξιοποίηση του στρατοπέδου που κλείνει.

Είναι αρκετοί οι υπουργοί που περιμένει η Καλαμάτα και η Μεσσηνία. Δεν περιμένει, όμως, υπουργούς που θα έρθουν για επικοινωνιακούς λόγους, που θα έρθουν για επαφές κομματικές, προκειμένου να γίνουν αρεστοί και να πάρουν πόντους στην κομματική ιεραρχία. Αυτοί μπορούν να έρθουν οποιοδήποτε άλλο Σαββατοκύριακο θέλουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 14:14

NEWSLETTER