Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 18:56

Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τα αυτονόητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τα αυτονόητα

 

Επειδή η στήριξη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος υγείας που δίνουν τη μάχη κατά του κορονοϊού, δεν μπορεί να εκφράζεται με χειροκροτήματα και απονομή ευσήμων στα λόγια, η Πολιτεία οφείλει να την επιβεβαιώσει στην πράξη, εφόσον την εννοεί.

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Αθ. Κιτσάκος, σχετικά με τον κορονοϊό και τη διαχείρισή του, σημειώνει:

“Μετά από 1 μήνα που εγώ και το τμήμα μου είμαστε μέσα στη φωτιά, θεώρησα ότι πρέπει να ακουστεί η φωνή μου και οι υπεύθυνοι να αφήσουν τα ευχολόγια και να ξεκινήσουν να διορθώνουν και να λύνουν προβλήματα όσο είναι ακόμα καιρός.

Ιστορικό: Πριν 1,5 μήνα χωρίς να είμαι ειδικός λοιμωξιολόγος και ενώ ο WHO έδινε χαμηλό ρίσκο (low risk), κατάλαβα με τους συναδέλφους μου ότι ο ιός θα έλθει στη χώρα μας. Παρόλα αυτά επετράπησαν τα ταξίδια. Καταλάβαμε νωρίς ότι το παιχνίδι έχει χαθεί και ξεκίνησα τα πρώτα μέτρα για να θωρακίσω το τμήμα μου (στολές, εκπαίδευση κ.λπ.). Ευτυχώς η διοίκηση με άκουσε και προμηθευτήκαμε υλικό (τουλάχιστον παραγγείλαμε) που τώρα βέβαια είναι σαφώς ανεπαρκές, αφού δόθηκε σε άλλους υγειονομικούς σχηματισμούς που δεν είχαν. Ξεκινώντας τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη ενεργοποιώντας το επιχειρησιακό σχέδιο έναντι βιολογικών απειλών του τμήματός μου, και πάλι χάρη στη στήριξη της διοίκησης, βρεθήκαμε έτη φωτός μπροστά αφού είμαστε το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς που δεν επιμολύνθηκε το προσωπικό του και φυσικά οι ασθενείς του (ευαίσθητες ομάδες).

Σήμερα διαχείριση κρίσης κεντρικά: Σεβαστοί επιστήμονες ορθά ενημερώνουν για την πορεία της νόσου τον κόσμο, ορθά παίρνουν μέτρα κατά της διασποράς με το υγειονομικό σύστημα αυτής της χώρας δεν υπάρχει κεντρικά κανένας να το κρατήσει όρθιο. Τόσοι λοιμωξιολόγοι δεν μπορούν να δουν ότι το υγειονομικό σύστημα και γενικότερα η χώρα θα θρηνήσει θύματα”.

Οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας οφείλουν να ακούσουν τη φωνή αγωνίας του γιατρού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οπως οφείλουν να ακούσουν και το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που ζητεί: “Αμεση πρόσληψη και τοποθέτηση του απαραίτητου ειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας. Εξασφάλιση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αύξηση επειγόντως του αριθμού κλινών εντατικής θεραπείας, ο οποίος υπολείπεται από τον μέσο όρο της Ευρώπης”.

Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τα αυτονόητα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 17:15

NEWSLETTER