Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 11:38

Τηλεκπαίδευση για γερά νεύρα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τηλεκπαίδευση για γερά νεύρα

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η χθεσινή... πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών. Παρότι υπήρξαν αρκετοί που κατάφεραν να μπουν στο σύστημα, υπήρξαν ακόμα περισσότεροι που έμειναν εκτός, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών, που δεν κατάφεραν να συνδεθούν. 

Και όλο αυτό, καθώς προφανώς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δεν μπόρεσε να σηκώσει το φόρτο των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εν τω μεταξύ, ένας από τους λόγους ορισμού των μαθημάτων καθημερινά 2 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα, αντί του γνωστού πρωινού ωραρίου, ήταν ο σχεδιασμός να μην συμπέσουν στο σύστημα μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αλλά και πάλι...
Μετά την “πρόβα” της πρώτης καραντίνας, αλλά και την αρχική προβληματική λειτουργία της διαδικασίας για μαθητές γυμνασίου - λυκείου, ήρθε και το χθεσινό ως... κερασάκι να αποτελειώσει τα όσα με μεγάλη αισιοδοξία έλεγε τις προηγούμενες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για απόλυτη ετοιμότητα.
Υπήρχε επαρκής χρόνος από την περασμένη άνοιξη, που ξέσπασε η πανδημία, να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σχέδιο για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, πιθανόν και με τη χρήση περισσοτέρων από μίας πλατφόρμας ομαδικών συνομιλιών.
Μακάρι από σήμερα η κατάσταση να εξομαλυνθεί και από εδώ και πέρα η διαδικασία να γίνει με ορθό τρόπο για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση. Όσο για όλες αυτές τις δυσλειτουργίες, το μπαλάκι δεν πρέπει να πέφτει στην όποια εταιρεία (εν προκειμένω στη Cisco), αλλά στους επιτελείς που έχουν την ευθύνη για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που έσπευσε να παρουσιάσει πανηγυρικά τη διαδικασία, χωρίς επί της ουσίας να έχει διασφαλιστεί η σταθερότητα του συστήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 08:45

NEWSLETTER