Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 15:30

Χάθηκε ευκαιρία πίεσης για το πολιτικό αεροδρόμιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μια σημαντική ευκαιρία έχασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το βράδυ της Δευτέρας, να πάρει μια καθοριστική απόφαση με ισχυρή πλειοψηφία, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Μια απόφαση άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση, προκειμένου να ασχοληθεί σοβαρά με το πολιτικό αεροδρόμιο και να προχωρήσει την αναβάθμισή του, όπως είχε δεσμευτεί και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιχειρηματική κοινότητα και τους φορείς της Μεσσηνίας, σε σημαντική συνάντηση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας τον Οκτώβριο του 2019.

Η ευκαιρία για την καθοριστική απόφαση δόθηκε στη συζήτηση-ενημέρωση για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ, όπου πέρα από τις θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις για τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ, ανάλογα και με την κομματική τοποθέτηση των συμβούλων, διατυπώθηκε σχεδόν ομόφωνα η θέση ότι προτεραιότητα αποτελεί η αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου και τα περισσότερα οφέλη που αυτή θα αποφέρει στην περιοχή.
Μάλιστα, ο Βασίλης Κοσμόπουλος προχώρησε ακόμα παραπέρα, βάζοντας στη φαρέτρα της πίεσης προς την κυβέρνηση για τη δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης και τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος: το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας μαζί με το αεροδρόμιο.
Ομως, το Δημοτικό Συμβούλιο για μια ακόμα φορά έμεινε στα λόγια τα μεγάλα. Θεώρησε ότι έκανε το καθήκον του με τις απόψεις και τις αντιπαραθέσεις για το Κέντρο Εκπαίδευσης και τις συμμαχίες της χώρας. Και η ευθύνη είναι μεγαλύτερη στις μειοψηφίες, που είχαν ένα σοβαρό λόγο να στριμώξουν πολιτικά τη δημοτική αρχή. Με ψηφοφορία, όχι για το αν είναι υπέρ ή κατά του Κέντρου Εκπαίδευσης, όπως ζητήθηκε, αλλά για την προτεραιότητα της αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου (την είχαν αποδεχθεί οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. και ο δήμαρχος) και τη σχετική πίεση προς την κυβέρνηση.
Αν περιμένουμε άλλους 6 μήνες για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ποιος θα φταίει;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 08:41