Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 22:44

Οχι άλλο χαμένο καλοκαίρι για τη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οχι άλλο χαμένο καλοκαίρι για τη Ναυαρίνου

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Μόνο καλλωπισμός και βελτιώσεις προβλέπονται για το φετινό καλοκαίρι στη Ναυαρίνου, επανέλαβε πρόσφατα ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και δήλωσε πως του χρόνου θα γίνουν έργα.

Η Ναυαρίνου και το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας είναι το πιο κρίσιμο κομμάτι για την προσέλκυση επισκεπτών, για την ανάπτυξη και τον πλούτο της περιοχής. Είναι ζήτημα προτεραιότητας, μείζονος σημασίας και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουν η δημοτική αρχή και όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γι’ αυτό πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να επιταχυνθούν οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί και θα δώσουν κυκλοφοριακή ανάσα, αναπτυξιακή ώθηση και θα κάνουν πιο ελκυστική τη Ναυαρίνου.

Χωρίς καθυστέρηση, αμέσως μετά το καλοκαίρι, πρέπει να υλοποιηθεί η ανάπλαση, η μονοδρόμηση στο τμήμα Φαρών - Ακρίτα, όσο αποσπασματική και αν είναι. Γιατί το έργο αυτό θα ανοίξει τη συζήτηση για τα επόμενα βήματα, τον σχεδιασμό και την προοπτική της παραλιακής ζώνης.

Πρέπει δημοτική αρχή και Δημοτικό Συμβούλιο να τρέξουν τις διαδικασίες για το δάνειο των 4 εκ. ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τη διάνοιξη δρόμων στην Ανατολική Παραλία, που θα δώσουν κυκλοφοριακές διεξόδους και θα δημιουργήσουν θέσεις στάθμευσης για κατοίκους κι επισκέπτες. Η άποψη ότι “είναι αναπτυξιακό δάνειο, για να αλλάξουμε την παραλιακή ζώνη και να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε”, πρέπει να επιβεβαιωθεί στην πράξη, επιταχύνοντας τις σχετικές διαδικασίες.

Με τον ίδιο τρόπο, με ένταση και προτεραιότητα, πρέπει να δρομολογηθούν και τα πάρκινγκ που σχεδιάζονται έξω από το Στάδιο και ανατολικά του ναού της Ανάστασης, μαζί με τη διάνοιξη της Κορώνης. Δεν πρόκειται για παρεμβάσεις ρουτίνας και καθημερινότητας, δεν είναι "πάρκα τσέπης" και αστικός εξοπλισμός.

Μαζί με τα έργα αυτά θα πρέπει να ξεκινήσει έγκαιρα η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μια άλλη, πιο ελκυστική Ναυαρίνου το καλοκαίρι του 2022, με το βλέμμα στο μέλλον. Οχι άλλο χαμένο καλοκαίρι. Ο κορονοϊός δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για καθυστερήσεις και παλινωδίες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 22:01

NEWSLETTER