Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 13:27

Ο Μαυρογιαλούρος ωχριά μπροστά τους

Γράφτηκε από τον

Ο Μαυρογιαλούρος ωχριά μπροστά τους

 

Ποιος σχεδιάζει και ποιος αποφασίζει σε τούτο τον τόπο ποια έργα θα μελετηθούν και ποια θα γίνουν; Οποιος προλάβει, ο κάθε παράγοντας του τόπου. Η χθεσινή επικαιρότητα το επιβεβαιώνει περίτρανα. 

Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος δε θέλει, δε συμφωνεί με τον καινούργιο παραλιακό δρόμο Ριζόμυλος – Καλαμάτα. Και θέλει άλλον, δίπλα στον υπάρχοντα. Μάλιστα, την επιθυμία του την παρουσίασε και την ανέλυσε στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος προωθεί τον παραλιακό δρόμο. Και αφού συνεννοήθηκε με τους τοπικούς παράγοντες της Βελίκας και του Αβραμιού, τον θέλει όλον ανοιχτό, όχι μόνο στα όρια της Μπούκας, της πόλης της Μεσσήνης. Κι έσπευσε να το κανονίσει με τον αρμόδιο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα. Πριν λίγα χρόνια ο δήμαρχος ως αρμόδιος αντινομάρχης προωθούσε τον παραλιακό δρόμο ως κλειστό αυτοκινητόδρομο. Στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, όπου κατοικοέδρευε, φαίνεται πως δεν έφθαναν οι επιθυμίες των παραγόντων της περιοχής.

Χθες πάλι ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας ενημέρωσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα διαθέσει 2,5 εκ. ευρώ για μελέτη νέου παραλιακού δρόμου στη Μάνη. Την πληροφόρηση την είχε από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, που προφανώς τα κανόνισε με το υπουργείο. Ο αγώνας του Λυκούργου του Γαϊτανάρου τώρα δικαιώνεται…

Ολα αυτά που είναι για γέλια και για κλάματα, επιβεβαιώνουν γιατί η χώρα μας έπεσε στο γκρεμό. Καταδεικνύεται γιατί δε γίνεται κανένα έργο της προκοπής στον τόπο μας. Επιβεβαιώνεται γιατί δεν παραδόθηκε ούτε ένα μέτρο -όχι χιλιόμετρο- καινούργιου δρόμου στη Μεσσηνία.

Αλήθεια, ο έτερος κυβερνητικός βουλευτής, ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης που είναι και από την περιοχή, ποιο δρόμο θέλει; Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος που είναι και ενδιαφερόμενος; Γιατί το Σουληνάρι – Κορυφάσιο δε φθάνει ούτε για πιπέρι. Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας τι άποψη έχει; Με ποιον συμφωνεί; Θέλει τον παραλιακό δρόμο της Μάνης που δε θα γίνει ποτέ;

Με όλα αυτά ο τόπος βαδίζει με χίλια για την… ανάπτυξη, με… προγραμματισμό και με… σχέδιο. Ο Μαυρογιαλούρος ωχριά μπροστά τους. Οταν ο κάθε παράγοντας θεωρεί τον τόπο τσιφλίκι του, πέφτει μαύρο σαν και αυτό της ΕΡΤ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μπορώ να γνωρίζω Τα παιδιά μας αξίζουν περισσότερα »