Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 23:29

Συνέντευξη Μητσοτάκη μόνο στους “Μικρούς δημοσιογράφους”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Στην Τρίπολη βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των κυβερνητικών περιοδειών που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα στις έδρες των Περιφερειών της χώρας. Περιοδείες με έντονο προεκλογικό χρώμα, που ξεκίνησαν από τη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα και την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν στη Θεσσαλία και τη Λάρισα.

Από τη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίπολη, δεν γίναμε σοφότεροι -τουλάχιστον όσον αφορά τα έργα στη Μεσσηνία- καθώς ουσιαστικά υπήρξε μία καταγραφή των μεγάλων έργων υποδομής, που συζητούνται για την περιοχή εδώ και καιρό και δόθηκαν κάποια χρονοδιαγράμματα λίγο πολύ γνωστά. Το γεγονός φυσικά ότι όλα αυτά ακούγονται συγκεντρωμένα από επίσημα χείλη, όσο και αν βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, μπορεί να αξιολογηθεί θετικά και από εκεί και πέρα μπορεί να υπάρξει κριτική για κάθε ένα από αυτά, σε περίπτωση που το χρονοδιάγραμμά του δεν τηρηθεί. 

Αυτό πάντως που δεν πέρασε απαρατήρητο και σχολιάστηκε στους κύκλους των δημοσιογράφων ήταν το γεγονός ότι δεν παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, όπως είχε γίνει πριν από 10 ημέρες στα μέσα ενημέρωσης της Δυτικής Ελλάδας. Κι αυτό παρά τις σχετικές προ ημερών ανακοινώσεις του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης, που έκαναν λόγο για επίσκεψη στην Τρίπολη “κατά τα πρότυπα της Δυτικής Ελλάδας”.

Πάντως το πρόγραμμα είχε συνέντευξη στους “Μικρούς δημοσιογράφους” του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης, κάτι που φυσικά δεν είναι κατακριτέο, καθώς δεν έχουν όλοι οι μαθητές την ευκαιρία να συναντήσουν τον πρωθυπουργό και μάλιστα να του υποβάλουν ερωτήματα. Επρεπε όμως την ίδια ευκαιρία να έχουν και οι “μεγάλοι (σε ηλικία για να μην παρεξηγούμαστε) δημοσιογράφοι” της Πελοποννήσου, καθώς σίγουρα υπήρχαν διευκρινιστικά ερωτήματα τόσο για τα έργα που αναφέρθηκαν όσο και για άλλες παρεμβάσεις που έμειναν έξω από το κάδρο των προεκλογικών εξαγγελιών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 23:53