Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 22:15

Αφαντο το Αθλητικό Κέντρο και Στάδιο χωρίς προβολείς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Γιάννη Σινάπη

Σαράντα οκτώ έργα στη Μεσσηνία χωρίς το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας περιελάμβαναν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις κατά την προχθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκείνο που ενόχλησε περισσότερο και αδικεί τον τόπο μας είναι τα έργα του αθλητισμού, συνολικού προϋπολογισμού 4,86 εκ. ευρώ! Αριθμός προκλητικός, κοροϊδία για τη Μεσσηνία και τον αθλητισμό.

Μάλιστα, σε αυτά περιλαμβάνονται τα έργα αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης που έχουν υλοποιηθεί εδώ και μήνες, καθώς και το κλειστό προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, που πλέον έχει προσωρινό μειοδότη και “σέρνεται” από την τελευταία δημοτική θητεία Νίκα.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν περιελάμβαναν κανένα σημαντικό αθλητικό έργο στη Μεσσηνία, στην Καλαμάτα που έχει γερασμένες και ξεπερασμένες αθλητικές υποδομές. Δεν έγινε καμία αναφορά στο σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο που ζητεί ο δήμος στη Δυτική Γειτονιά, για το οποίο ο δήμαρχος έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

“Φιλοδοξία μας είναι να καταστεί η πόλη πανελλαδικά τόπος διεξαγωγής σπουδαίων αθλητικών αγώνων πανελλήνιας και πανευρωπαϊκής εμβέλειας”, σημείωνε τον περασμένο Ιούνιο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος και τόνιζε: “Με έργα συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και τη διεκδίκηση της κατασκευής νέων με κύριο όραμα την ανέγερση ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου στη Δυτική Γειτονιά, όπως προβλέπεται στο σχέδιο πόλης και το οποίο έθεσα και στον πρωθυπουργό”.

Το Final 8 του μπάσκετ, με τις καλύτερες ομάδες της πατρίδας μας, θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο, όπου φιλοξενούνται οι αγώνες των εθνικών ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ. Από το Ηράκλειο είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού και έχει σύγχρονες και κατάλληλες εγκαταστάσεις για μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας υποδέχεται στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης τον σπουδαίο ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, με προγραμματισμένη ώρα έναρξης στις 4 το απόγευμα. Στο δεύτερο ημίχρονο θα έχει σκοτεινιάσει κι επειδή το Στάδιο δεν έχει προβολείς λογικά η ώρα έναρξης θα αλλάξει. Εκτός και αν γίνει στη Μεσσήνη που έχει προβολείς...